Data publicării:

Este Cod Roșu de caniculă în toată Grecia. Au fost emise alerte de incendiu. Sunt prognozate 39 de grade în Thassos

Autor: Irina Constantin | Categorie: Vremea
WhatsApp
Risc uriaș de incendii în Grecia, în condițiile unor incendii de vegetație deja existente, în contextul Codului Roșu de caniculă ce a fost emis pentru întreaga țară.  

Pompierii din Grecia se confruntă cu extinderea incendiilor de vegetație în zona Atenei, iar premierul Mitsotakis și-a întrerupt participarea la Bruxelles la un summit europeano-sud-american, pentru a supraveghea coordonarea operațiunilor.

A fost activat mecanismul european de protecție civilă, care permite Greciei să primească ajutor în oameni și echipamente din țările Uniunii, în încercarea de a controla cele aproximativ 50 de noi focare. Autoritățile elene au prelungit alerta de caniculă până la sfârșitul săptămânii și avertizează că riscul de incendii crește, conform Rador. 

Temperaturile vor culmina în cursul weekendului, unde pe alocuri se vor înregistra chiar și 44 de grade. Regiunile nordice ale țării precum Macedonia, dar și insulele Thassos și Samothraki, care sunt destinații turistice pentru mulți vizitatori din România, vor înregistra temperaturi de până la 39 de grade, dar riscul de incendiu este la fel de ridicat ca și în restul țării. În acest context și pe fondul producerii mai multor incendii de vegetație, autoritățile elene au emis o nouă avertizare de cod portocaliu sau roșu pentru anumite regiuni privind creșterea riscului apariției incendiilor. Attica, insulele Kythira, Evia, regiunea Boeotia, dar și Peloponez, precum și insula Creta se află în stare de cod roșu de incendii, transmite corespondentul RRA. 

Citește și: România mai trimite 40 de pompieri în Grecia, pentru stingerea incendiilor de vegetaţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel