Urmărește emisiunea live
Escrocherie Bitcoin. O femeie și-a pierdut avansul pentru casă și face apel la atenție
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O victimă a escrocilor de pe internet face apel la oameni să nu facă aceeași greșeală ca ea.

Conform BBC, Julie Bushnell, din Marea Britanie, a spus că s-a simțit rușinată și jenată după ce a fost păcălită de o escrocherie cu Bitcoin care a ajuns să o coste 10.500 de euro. Scamatoria se folosea de numele antreprenorului Elon Musk, celebrul CEO al companiei Tesla, și de un site care se prefăcea a fi BBC.com.

În anunțul promoțional și mult prea frumos pentru a fi adevărat se presupunea că dacă își va trimite banii într-un cont va primi înapoi dublul sumei. „Mă gândesc la ce s-a întâmplat în fiecare minut al zilei”, a spus profesoara din Brighton.

10.500 euro, pierduți pentru totdeauna

Bushnell era investitor în criptomonede și a văzut o ofertă care presupunea că miliardarul Musk va dubla orice depunere de bitcoin. Aceasta a ajuns să plătească toate economiile sale, adică 10.500 euro, bani pe care îi salvase pentru a plăti avansul la o nouă casă. Când niciun ban nu i-a intrat înapoi în cont așa cum se promitea în anunț, și-a dat seama că a căzut victima unei escrocherii.

„M-a afectat masiv. Acum nu mă gândesc decât că vreau să dau timpul înapoi – să mă urc într-o mașină a timpului și să nu fac acele click-uri”, a mai transmis victima. Escrocheria a fost raportată poliției din Sussex, a mai spus aceasta. „M-au jefuit de demnitatea mea, de respectul de sine, de valoarea pe care mi-o atribuiam, dar și de puterea mea. Au supt toată viața din mine cu ce s-a întâmplat”.

Un semnal de alarmă pentru ceilalți investitori

„Vreau să trag un semnal de alarmă în legătură cu scamatoria aceasta pentru a nu se mai întâmpla celor vulnerabili”, a mai spus profesoara britanică. Site-ul încă este funcțional.

Whale Alert, comunitate specializată în criptomonede, a sugerat că aceste grupări care profit de victimele vulnerabile au făcut aproape 15 milioane de dolari, la nivel mondial, în primele trei luni ale anului 2021. Au existat peste 5.600 de victime, aproape jumătate din totalul anului 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel