Eric de Oliveira nu trebuia să joace în România: Mediaș s-a înțeles cu clubul brazilian
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Eric de Oliveira/ Sursa Agerpres
Eric de Oliveira/ Sursa Agerpres
Eric de Oliveira a jucat la Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, FC Voluntari și Viitorul Constanța, dar marele său vis a fost să îmbrace tricoul naționalei României.

Cum a ajuns Eric din Brazilia în România, cum vede fotbalul românesc de astăzi, dar și care a fost cel mai important gol al carierei sale.

"Nu trebuia să ajung în România și toată lumea mă întreabă de ce am ales România, dar România m-a ales. Trebuia să merg la o echipă din divizia B în Austria și eram la un turneu cu o echipă braziliană la care am jucat și cei de la Mediaș s-au deplasat până în Austria să caute jucători. Au primit informații că este o echipă de brazilieni, iar Mediaș avea atunci ca obiectiv promovarea. Așa am ajuns în România, Mediaș s-a înțeles cu clubul brazilian la o sumă de bani mai mare decât austriecii.

Nu pot compara sau să spun că ar fi mult mai bine altundeva. Eu sunt mulțumit de ceea ce am trăit aici și nu mă gândesc să plec, iubesc românii și știu că și ei mă iubesc și cred că asta contează foarte mult pentru că am avut o carieră fericită aici. Nu am căutat altceva decât să joc fotbal fericit.

La Mediaș e casa mea, la Pandurii am avut cea mai bună perioadă a mea, cea cu Europa League și în Constanța chiar îi spuneam soției mele că dacă ne-am muta din Mediaș, aș vrea să ne mutăm în Constanța", a explicat Eric de Oliveira.

Cum e să lucrezi cu Gheorghe Hagi?

"E foarte bine să lucrezi cu Hagi, m-am obișnuit de când eram jucător. Acum că sunt în staff-ul lui, cumva Gică mereu vorbește cu mine, mă întreabă ce fac, ce face familia mea. Eu deja de când jucam aici învățasem foarte multe lucruri de la el, iar acum de când sunt în staff-ul lui învăț și mai mult", a declarat Eric de Oliveira, la DCSport.

Vezi interviul integral aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel