Erdogan, testat negativ pentru SARS-CoV-2 la cinci zile după ce s-a infectat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Erdogan, testat negativ pentru SARS-CoV-2 la cinci zile după ce s-a infectat   /  Sursa foto: Facebook Recep Tayyip Erdoğan
Erdogan, testat negativ pentru SARS-CoV-2 la cinci zile după ce s-a infectat / Sursa foto: Facebook Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdogan a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2 în urmă cu cinci zile, după o vizită efectuată în Ucraina.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, aflat de sâmbătă în autoizolare după ce s-a infectat cu coronavirusul SARS-CoV-2, a fost testat negativ la COVID-19, a declarat joi medicul său, potrivit agenţiei Anadolu, citată de Reuters.

Erdogan anunţase sâmbătă pe Twitter că el şi soţia sa, Ermine, au fost testaţi pozitiv la COVID-19, dar au simptome uşoare. El a precizat că este vorba despre infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului. În cele două zile anterioare preşedintele turc efectuase o vizită în Ucraina pentru a încerca o mediere în conflictul acesteia cu Rusia.

”Testele PCR efectuate în ultimele două zile au rezultat negativ”, a declarat joi medicul lui Erdogan, Serkan Topaloglu. ”Cred că preşedintele va reveni foarte curând la programul său obişnuit, chiar de mâine”, a mai spus acelaşi medic.

Preşedintele turc este vaccinat anti-COVID-19 şi va împlini luna aceasta vârsta de 68 de ani, scrie Publika.

Turci arestați după ce au râs de Erdogan că are Covid

Poliţia turcă a arestat duminică cinci persoane pe care le-a acuzat că au difuzat presupuse mesaje de ură la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, după ce persoanele reţinute au râs pe reţelele sociale de şeful statului turc, după ce au aflat că acesta s-a îmbolnăvit de coronavirus, transmite Agerpres, care citează EFE.

Unitatea de delicte informatice a investigat 36 de conturi de pe reţelele sociale pentru acest tip de mesaje şi a ordonat reţinerea a opt persoane, însă până acum nu a reuşit să dea decât de cinci dintre ele, a informat cotidianul turc Hurriyet.

Cel mai cunoscut nume de pe listă este cel al înotătorului olimpic Derya Buyukuncu, retras din activitatea sportivă din 2012 şi cunoscut pentru participarea sa la programe cu celebrităţi, care a răspuns sâmbătă cu un tweet sarcastic la mesajul preşedintelui turc, care le ceruse susţinătorilor săi "să se roage" pentru însănătoşirea sa.

"S-a îmbolnăvit de coronavirus şi vrea rugăciuni. Să stea fără grijă, că ne rugăm deja. Am început să pregătesc 20 de cutii cu halva, pe care le voi împărţi prin cartier atunci când va veni momentul", a scris Buyukuncu tot pe Twitter, referindu-se la un obicei turcesc de a împărţi oamenilor dulciuri tradiţionale după o înmormântare (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel