Erdogan și Guterres merg în Ucraina și se vor întâlni cu Zelenski. Secretarul general al ONU merge la Odesa
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Erdogan, Guterres și Zelenski se vor întâlni, joi, în Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, omologul său turc Recep Tayyip Erdogan și șeful ONU Antonio Guterres se vor întâlni, joi, în Ucraina, a anunțat ONU.

„La invitația președintelui Volodimir Zelensky, secretarul general se va afla joi la Lviv pentru a participa la o întâlnire trilaterală cu președintele Recep Tayyip Erdogan al Turciei și liderul ucrainean”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al lui Guterres.

Guterres va vizita apoi orașul-port ucrainean Odesa, la Marea Neagră, vineri, înainte de a se îndrepta spre Turcia, scrie Al Jazeera.

Macron a vorbit cu Zelenski. Președintele ucrainean a condamnat „terorismul nuclear al Rusiei” și a cerut mai mult sancțiuni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că a discutat despre „terorismul nuclear al Rusiei” la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, în timpul unui apel cu președintele francez Emmanuel Macron, în timp ce a cerut mai multe sancțiuni împotriva Moscovei.

„Continuăm dialogul cu președintele francez Emmanuel Macron. L-am informat despre situația de pe front, despre terorismul nuclear al Rusiei la ZNPP (centrala nucleară Zaporojie)”, a scris Zelenskyi pe Twitter.

„I-am mulțumit pentru ajutorul tangibil de apărare al Franței… Trebuie să creștem sancțiunile împotriva Rusiei”, a adăugat Zelenski, conform Al Jazeera.

Rușii au început să fugă din Crimeea, după exploziile din regiune. Trafic record pe podul Kerci

Presa de stat rusă raportează că un număr record de mașini care au traversat podul din Crimeea care leagă peninsula ocupată în 2014 de Rusia. Acest fapt sugerează că un număr de ruși care s-au stabilit după anexarea din 2014 fug acum din regiune, conform The Guardian.

Anunțul a fost făcut de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, care a distribuit pe contul său de Twitter un articol al agenției rusești de presă TASS:

„38.297 de mașini au traversat podul din Crimeea în 15 august, anunță mass-media de stat rusă TASS, citând departamentul local de gestionare a drumurilor.

Acesta este un număr record de mașini care au traversat podul într-o singură zi (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel