EPOCA Covid-19: Mesajul unui tânăr din București către Poliție, ISTERIE pe Facebook. Manevra i-a scandalizat pe internauți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Poliția Capitalei îi încurajează pe bucureșteni să îi reclame la TelVerde 0800 800 165 pe cei care nu poartă mască și, mai mult, pune la dispoziție un număr la care pot fi trimise imagini cu cei care încalcă regulile sanitare și care nu poartă mască, de exemplu. 

Poliția Capitalei pune la dispoziție și numărul de WhatApp 0755 021 218, încurajându-i pe bucureșteni să trimită acolo imagini, foto sau video, cu privire la cele sesizate la TelVerde 0800 800 165.

Oamenii chiar fac poze celor care nu poartă mască și le transmit Poliției. Acest lucru a împărțit lumea în două: unii care sunt de acord cu această practică, alții care blamează așa ceva spunând că este manevră ceaușistă.

Iată un exemplu al unui tânăr care a anunțat Poliția că un bărbat nu poartă masca de protecție corect:

1. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-10-20-la-12-03-42_23736300.png)

”Asta a fost toată conversația.


Nr poliție: 0755 021 218 (salvați-l că sunt activi pe whatsapp mereu, inclusiv acum îi văd online)

Vă urez ok și sper să facem oamenii să înțeleagă că regulile sunt reguli și nu "sunt făcute pentru a fi încălcate" sau "să le respecte cine le-a făcut".

O societate se bazează pe un set de reguli pentru a funcționa. De la a avea sexul acoperit când ieși pe stradă, la a cunoaște și pune în practică bunele maniere când ești într-o întâlnire personală sau de muncă. În societate avem drepturi și îndatoriri. Sunt extraordinar de multe nereguli, de legi care se bat cap în cap, de drepturi care nu sunt drepturi, de facilități făcute pe hârtie (aici îmi vin pistele de bicicletă făcute cu culoare pe trotuar între pietoni, stâlpi și boturi de mașini peste borduri) șamd.

De mici trebuie să facem diverse lucruri, fie că ne convine, fie că ne convine mai puțin. De la dus gunoiul, spălat vase, învățat pentru școală, să nu arunci gunoiul pe stradă, să ai grijă de locuință, să respecți semenii, prietenii, vecinii, colegii, profesorii. Să urmezi școala auto și să îți iei permis dacă vrei să conduci un autovehicul. Să te informezi. Să stai la coadă dacă la bunul pe care îl dorești au ajuns alți oameni înaintea ta. Plus dreptul la vot, la viață, la libertate, la liberă exprimare, egalitate între sexe, egalitate rasială ș.a.

Apreciez că mulți sunteți de acord cu varianta de sifon, pârâcios, snitch sau simț civic”, a scris tânărul care l-a reclamat pe celălalt.

Precizăm că fotografia către Poliție a fost trimisă cu fața neblurată pentru a fi recunoscut, la fel a fost postată pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel