EpiVacCorona, inoculat categoriilor de risc. Sondaj: 44% dintre ruși nu vor să se vaccineze anti-COVID
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Al doilea vaccin rusesc anti-Covid, EpiVacCorona, ar urma să fie administrat persoanelor care fac parte din categoriile de risc.

Vaccinul rusesc EpiVacCorona poate fi utilizat pentru vaccinarea grupurilor de risc împotriva coronavirusului înainte de sfârșitul testărilor, susțin reprezentanții Centrului Vektor, transmite Interfax.

"Da, vaccinarea grupurilor de risc este posibilă înainte de sfârșitul studiilor clinice post-înregistrare", au spus reprezentanții centrului ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor.

În prezent, grupurile de risc sunt vaccinate cu primul vaccin anti-COVID înregistrat în Rusia, Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya. Totuși, în pofida speranțelor cercetătorilor, se pare că nu foarte mulți dintre ruși ar fi de acord cu vaccinarea anti-COVID dacă aceasta ar fi disponibilă tuturor. Potrivit unui sondaj, 44% dintre ruși nu vor să fie vaccinați împotriva coronavirusului, iar 51% dintre respondenți iau în considerare vaccinarea. Sondajul se referă la persoanele cu vârste cuprinse între 35-44 de ani. Printre cei care refuză vaccinarea anti-Covid se numără persoane care au avut deja coronavirus sau persoane care preferă medicamente dezvoltate de către alte țări. 

Sondajul a fost realizat în 15 octombrie în rândul a 1600 de respondenți cu vârsta peste 18 ani, reprezentând populația economic activă a Rusiei, din 382 de așezări, în toate districtele federale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel