Episcopia Hușilor, APEL către enoriași: Orice creștin autentic urmează cu responsabilitate recomandările sanitare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Episcopul Huşilor, Ignatie
Episcopul Huşilor, Ignatie
Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis un mesaj adresat tuturor enoriașilor cu privire la creșterea numărului de infectări cu Sars-Cov-2 din țara noastră.

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, miercuri, într-un comunicat de presă că au luat act cu îngrijorare de creşterea numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, transmite Agerpres.


"Creşterea numărului celor infectaţi pune o presiune greu de gestionat pe spitalele suport şi pe personalul medical, aceştia din urmă fiind cei care, de la începutul pandemiei, au fost prezenţi în prima linie a ajutorării semenilor lor. Una din datoriile cele mai de preţ ale celor care trăiesc conform preceptelor Evangheliei, în viaţa de zi cu zi, este iubirea faţă de aproapele, manifestată nu declarativ, ci cât se poate de practic şi concret, semnul cel mai evident fiind acum grija pentru sănătatea celuilalt, din aceasta derivând şi sănătatea proprie. De la aproapele nostru vin şi viaţa, şi moartea, ne aminteşte Sfântul Antonie cel Mare.

Dacă-l vom câştiga pe aproapele, îl câştigăm pe Dumnezeu. Dacă-l smintim pe aproapele, păcătuim împotriva lui Hristos. Rugăciunea pentru semenii noştri, sub forma cea mai completă, întrupată în Sfânta Liturghie, alături de atenţia pentru nevoile celorlalţi, între care sănătatea este prioritară, dau măsura conduitei creştine iubitoare şi responsabile. ", se arată în comunicatul transmis de Episcopia Huşilor.

Respectarea măsurilor impuse de autorități



Reprezentanţii Episcopiei au îndemnat la respectarea regulilor impuse de criza sanitară.

"Orice creştin autentic se bucură de respectarea libertăţii religioase şi urmează cu responsabilitate recomandările sanitare în vreme de pandemie, fără ca acestea să se afle în conflict cu drepturile fundamentale ale omului. Îndemnăm stăruitor ca fiecare să acorde o atenţie sporită recomandărilor sanitare de protecţie împotriva virusului şi a răspândirii lui.

Raţiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea faţă de aproapele şi conştiinţa faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă, ceea ce înseamnă mai mult decât orice restricţie impusă", au subliniat reprezentanţii Episcopiei Huşilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel