Data publicării:

Episcopia Huşilor a primit o ambulanţă de la Crucea Roşie Bavareză. Ce zonă va deservi

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Crucea Roşie Bavareză a donat Episcopiei Huşilor o ambulanţă, care va deservi locuitorii mai multor sate din zona de nord a judeţului Vaslui. Autospeciala a fost sfinţită, marţi, de Episcopul Huşilor, Ignatie, la slujbă fiind prezent Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, ÎPS Serafim.

'Cei de la Crucea Roşie Bavareză ne-au oferit două ambulanţe pentru Spitalul 'Providenţa' din Iaşi şi una pentru Episcopia Huşilor. Îi mulţumim cu toţii lui Dumnezeu, pentru că noi avem atâta nevoie să fim ajutaţi şi încurajaţi. Aceste donaţii s-au făcut prin părintele Klaus, care este preot ortodox şi care lucrează în cadrul Crucii Roşii Bavareze', a declarat ÎPS Serafim. Ierarhul Huşilor a spus că în perioada următoare vor fi puse bazele unui cabinet medical care va funcţiona pe lângă Episcopia Huşilor.

'Era nevoie de o ambulanţă care să acopere nevoile elementare din punct de vedere medical, iar noi să fim aproape de cei care au mare nevoie. La Spitalul Huşi nu exista o asemenea ambulanţă şi atunci Biserica, la modul concret, încearcă să fie alături de oamenii care au nevoie de ajutor. Îi mulţumesc părintelui Klaus pentru că a înţeles că este nevoie să îi slujim pe cei sărmani, iar prin această slujire noi nu facem altceva decât să Îl slăvim pe Hristos.'

'În fiecare sărman, în fiecare nevoiaş este Hristos. Dacă suntem credibili şi începem activitatea cu ambulanţa aceasta, poate vor mai veni şi altele. Deja avem un medic şi va mai veni o maică. Vom face un cabinet medical care să fie în slujba celor care nu dispun de resurse financiare pentru investigaţii elementare', a declarat Episcopul Huşilor, Ignatie.

Consilierul economic şi social-misionar din cadrul Episcopiei Huşilor, preotul Vladimir Beregoi, a anunţat că episcopia va continua să se implice în activităţi de natură socială, în scurt timp urmând să fie deschis un Centru de Îngrijire şi Asistenţă Socială la Domiciliu care va deservi persoane vârstnice aflate în nevoie, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel