Epidemiologul-șef al Marii Britanii, agresat într-un parc din Londra. Premierul Johnson este „șocat de hărțuirea abjectă” / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Epidemiologul-șef al Marii Britanii, agresat într-un parc din Londra. Premierul Johnson este „șocat de hărțuirea abjectă”  /  Sursă foto: Captură YouTube
Epidemiologul-șef al Marii Britanii, agresat într-un parc din Londra. Premierul Johnson este „șocat de hărțuirea abjectă” / Sursă foto: Captură YouTube
Epidemiologul-șef al Marii Britanii a fost agresat într-un parc din Londra. Boris Johnson, premierul britanic, a reacționat față de gestul nepotrivit.

Consilierul pe probleme de sănătate al guvernului britanic, Chris Whitty, a fost agresat în Londra. Filmarea a fost realizată de unul dintre cei doi bărbați care l-au abordat pe oficial într-un parc. L-au împins și au încercat să-l rețină, în timp ce medicul se lupta să se elibereze, ceea ce a și reușit într-un final.

Premierul Boris Johnson s-a declarat „șocat de hărțuirea abjectă” a directorului medical al Angliei. Poliția londoneză a confirmat într-un comunicat publicat pe Twitter că investighează incidentul și îi caută pe agresori.

Medicul a avut un rol central în gestionarea pandemiei și este a doua oară în ultimele patru luni când devine ținta britanicilor nemulțumiți de restricții, potrivit Deschide.

Boris Johnson, anunț de ultimă oră. Când vor fi ridicate restricțiile legate de COVID-19 din Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson şi noul ministru al sănătăţii Sajid Javid au confirmat luni că la 19 iulie vor fi ridicate restricţiile din Anglia legate de COVID-19, transmite Agerpres, citând DPA. Johnson a menţionat că data terminus va însemna revenirea pe cât posibil la viaţa de dinainte de COVID.

În prima sa declaraţie în Camera Comunelor după ce l-a înlocuit pe Matt Hancock, Sajid Javid a declarat că nu există motive pentru amânarea acestei date. El a precizat că sarcina sa va fi aceea de a ajuta la revenirea la viaţa culturală şi economică.

Ziua ridicării restricţiilor în Anglia fusese iniţial stabilită pentru 21 iunie, iar o propunere de ridicare a acestor restricţii pe 5 iulie a fost respinsă de miniştrii britanici. 

Marea Britanie pierde 639 milioane de lire zilnic, fără turism

Interzicerea călătoriilor internaționale și semaforizarea turismului vor pune economia britanică pe roșu, avertizează World Travel & Tourism Council (WTTC).

Specialiștii estimează pierderi pentru luna iulie de 639 de Lire sterline pe zi. Într-o scrisoarea trimisă Primului Ministrului Boris Johnson, Virginia Messina , vice-președinte al WTTC, avertizează:

'În cazul în care călătoriile internaționale nu vor fi reluate de îndată și vor fi amânate până în luna august, Marea Britanie va pierde 19,8 miliarde de lire sterline și 218.000 de locuri de muncă.' a declarat Virginia Messina, vice-președinte WTTC (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel