Urmărește emisiunea live
Epidemiolog italian, RĂBUFNIRE. A dat Guvernului soluţia evitării valului doi. "Nu am primit niciun răspuns. Efecte dezastruoase!"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un epidemiolog italian, consultat de Guvernul din peninsulă pentru sfaturi cu privire la evitarea celui de-al doilea val, spune că autorităţile nu au ascultat nimic din ce le-a transmis. 

Scopul acestui plan era echiparea Italiei cu un sistem de supraveghere campabil să blocheze focarele de COVID-19. Planul se baza pe dinamica transmiterii coronavirusului şi pe factorii care pot influenţa scenariile posibilă. 

"Nu am mai primit niciun răspuns legat de propunerea mea. Acum, la aproape trei luni distanţă de la discuţia cu autorităţile, noile decrete ale premoerului sunt semnate, ne impactează viaţa şi munca. Asta după ce oricum am îndurat cu răbdare să reducă rata infectării. Încă odată, trebuie să ştim că este posibil să ţinem rata infectării la un nivel scăzut. Dacă nu vom căuta soluţia împreună, atunci vom fi condamnaţi la un lanţ de măsuri restrictive care vor avea efecte dezastruoase asupra economiei, educaţiei şi vieţii sociale", a declarat Profesorul Andrea Crisanti, directorul Departamentului de Microbiologie la Universitatea din Padova. 

China, dată exemplu

"Raţiunea acestei propuneri era bazată pe faptul că actualele metode de depistare şi de anchetare epidemiologică sunt greoaie. Când identificăm o persoană infectată, dacă îi testezi pe toţi cei din dimensiunile în care acesta activează (casă, muncă, şcoală, vecini, prieteni şi rude), atunci vom găsi şi alţi infectaţi, dar şi pe cel care a fost originea. Aşa că cea mai bună investiţie pentru a proteja economie şi a îmbunătăţi calitatea vieţii este crearea unui sistem de supraveghere capabil să ne facă să trăim cu un nivel scăzut de transmitere a coronavirusului. Luaţi exemplul Chinei. Pentru a elimina un focar de 10 cazuri, a făcut 10 milioane de teste într-o zi. Şi a reuşit!", a mai spus acesta, conform Corriere.it

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel