Epidemia de coronavirus în SUA - Trump, declarații încurajatoare. Ce se întâmplă azi
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump, susține că vârful epidemiei în Statele Unite este ca și depășit, urmând să prezinte mai multe soluții și pentru ieșirea din criza economică.

Preşedintele Donald Trump a declarat miercuri că Statele Unite au "depăşit vârful" îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, adăugând că aceste "progrese încurajatoare" i-ar permite să prezinte joi liniile directoare vizând redeschiderea economiei, informează AFP.

"Bătălia continuă, dar datele sugerează că în toată ţara am depăşit vârful noilor îmbolnăviri", a apreciat şeful statului american în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă. SUA sunt cea mai afectată ţară din lume, cu un bilanţ de 27.850 de decese şi peste 630.000 de îmbolnăviri.

Măsuri economice

"Este evident că strategia noastră agresivă funcţionează", a adăugat preşedintele american. "Aceste progrese încurajatoare ne-au plasat într-o poziţie foarte solidă pentru a finaliza directivele adresate statelor pentru a redeschide ţara", a continuat Trump, adăugând că le va prezenta joi.

"Mâine va fi o zi foarte mare, vom vorbi cu guvernatorii, vom avea informaţii despre anumite deschideri", a mai anunţat liderul de la Casa Albă. "Vom redeschide state, pe unele mai devreme ca pe altele. Unele state s-ar putea deschide înaintea termenului de 1 mai", a precizat preşedintele SUA.

"Cu toţii vom reveni în forţă", a asigurat Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel