Enel părăsește România. Vezi MOTIVUL pentru care italienii renunţă la afacerea din România și Slovacia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Enel caută cumpărători pentru afacerile din România. Italienii renunţă la mai multe societăţi de distribuţie, care deservesc peste 2,4 milioane de clienţi casnici şi peste 200 de mii de firme, şi la o afacere de peste un miliard de euro.

Gigantul italian a acumulat datorii importante înainte de criza economică iar acum vrea să plece din unele pieţe pentru a putea să-și reducă datoriile. Prin vânzarea afacerilor din România şi Slovacia speră să obţină 4,4 miliarde de euro, bani care vor ajunge la creditori.

În România, Enel vrea să vândă pachetele majoritare din societăţile de distribuţie din Muntenia, Banat şi Dobrogea şi 100% din acţiunile Enel România SRL. Vorbim de companii care gestionează o reţea de 91.000 de kilometri ce distribuie aproximativ 14 Tera Waţi oră pe an către 2,6 milioane clienţi.

Citește și: Enel părăsește România. Ce altă firmă urmează

În anul 2013, aceste companii au avut venituri de 1,1 miliarde euro şi au generat un profit operaţional de 289 milioane de euro. Enel a achiziţionat în perioada 2005-2006, în România, trei companii de distribuţie şi furnizare a energiei.

Vânzarea acestor active nu va afecta în nici un fel consumatorii de energie din România pentru că tarifele aferente acestor companii sunt valabile până în 2018, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel