Enel a lansat Enel X. 20 de milioane de euro investiții în 2.500 puncte de încărcare a vehiculelor electrice
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Enel X România, companie a Enel X, divizia de servicii avansate  de energie a Grupului Enel,a lansat, marți, cel mai mare  plan de dezvoltare  de infrastructură pentru mobilitate electrică.

Planul  vizează instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare  în toate regiunile  României în perioada 2019-2023, investiția ridicându-se la circa 20 de milioane de euro.

Enel X România se angajează să ofere posesorilor  și flotelor de vehicule electrice  posibilitatea de a se deplasa în toată țara, de la nord las sud și de la este la vest, fără să se îngrijoreze unde vor găsi următorul punct de încărcare. Prin acest plan  ambițios de dezvoltare  a unei infrastructuri extinse  de încărcare în următorii cinci ani vom contribui la un transport mai curat și mai sustenabil în toată România", a declarat Marius Chiriac, director al Enel X România.

Primele puncte de încărcare urmează să fie  instalate în 2019 în București, Timișoara și Constanța. Enel X are în plan să acopere toate zonele României, astfel încât poziționarea  și instalarea  infrastructurii de încărcare  să fie adaptată la creșterea gradului de  de utilizare  a vehiculelor electrice  la nivelul gospodăriilor, al instituțiilor, precum și  în rândul companiilor ca urmare a creșterii pentru flote. În acest sens, Enel X urmează să instaleze în 2019 circa 300 de punte de încărcare.

Enel X România va oferi  serviciul de instalare și infrastructură de încărcare  către "Partenerii de încărcare"  cum ar fi  centrele comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Infrastructura care se va dezvolta în România sunt echipamente modulare , scalabile, librabile la cheie către consumatorii individuali, companii și instituții. Este prevăzută instalarea de stații cu putere de 22 kw (Quick), 50 kw (Fast) și peste 150 Kw (Ultrafast).

Produsele care fac parte  din gama "Juice Family"  

- JuicePole, stația de încărcare  care va fi instalată în orașe, facilitând  experiența de încărcare  cu ajutorul noului ecran și integrarea în  cu aplicația  Enel X Recharge.

- JuiceBox, noua stație  tip box care poate fi instalată la locuintele individuale, fiind disponibilă și în  versiune comercială.

- JuiceLamp, soluție creată de  Enel X care integrează infrastructura de iluminat  public cu cea de încărcare.

Enel este o compaie  energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale  de electricitate, gaze   naturale și energii din surse regenerabile, fiind una  dintre cele mai  mari companii de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate  de pe continent în ceea ce privește  capacitatea instalată și EBITDA raportat 

Enel X este o nouă linie globală de afaceri a Grupului Enel, dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică.

Enel România este prezent pe piața din 2005, fiind  în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Companiile Enel au 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa trei milioane de clienți, localizați cu preponderență în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție prin intermediul companiilor E-Distribuție, care operează rețele  cu o lungime de aproximativ 128.000 de kilometri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel