Emir Kusturica, numit consilier la preşedinţia Bosniei-Herţegovina
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Cineastul Emir Kusturica a fost numit consilier al lui Milorad Dodik, reprezentantul sârbilor în preşedinţia tripartită a Bosniei-Herţegovina, informează AFP. 

Numele regizorului laureat de două ori cu Palme d'Or la festivalul de la Cannes apărea joi pe lista de consilieri a lui Dodik de pe pagina de internet a preşedinţiei de la Sarajevo, fără alte precizări. Kusturica, în vârstă de 64 de ani, este în relaţii foarte bune cu liderul sârbilor din Bosnia-Herţegovina; într-un interviu de anul trecut, el şi-a exprimat 'toate gândurile bune' faţă de Dodik, menţionează AFP.

Valea care nu îl mai vrea


Cu aceeaşi ocazie, întrebat dacă va se va întoarce la Sarajevo, unde s-a născut, el a răspuns: 'fiecare merge acolo unde este iubit; am impresia că în această vale (Sarajevo - n. red. AFP) există o idee preconcepută despre persoana mea, care este pe de o parte intransigentă, pe de alta periculoasă'. Milorad Dodik - iniţial social-democrat susţinut de Occident - se manifestă în prezent ca naţionalist şi ameninţă periodic cu organizarea unui referendum privind independenţa Republicii Srpska, entitatea sârbă pe care o consideră stat, în timp ce despre Bosnia-Herţegovina susţine că este 'o ţară ratată'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel