Emilian Popovici, mesaj FERM: "E CLAR! O spun 2.000 de specialiști! Aceasta este calea de URMAT"
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 17 oct 2020 / 14:04
WhatsApp
Emilian Popovici
Emilian Popovici, vicepreședintele Societății de Epidemiologie, a transmis un mesaj ferm, în contextul creșterii alarmante de cazuri de COVID-19, în România. 

"Sigur, faptul că majoritatea respectă regulile este important, dar este la fel de important cât de activă este minoritatea care nu respectă regulile. Deci, eu am spus: În momentul în care ne întâlnim cu un om, ne întâlnim, de fapt, cu toți oamenii cu care acesta s-a întâlnit în ultimele 14 zile. Și acestea pot fi zeci sau sute!

Este suficient ca unul dintre ei să nu fi avut un comportament corespunzător și deja echilibrul se poate strica. Perfecțiunea nu se poate întâmpla foarte ușor, dar trebuie să ne străduim ca această majoritate să devină din ce în ce mai dominantă și puterea de exprimare în fapte a minorității care nu respectă să se diminueze din ce în ce mai mult.

Aceste cifre evoluează după comportamentul oamenilor și de acum cred că ne este clar că, nu pentru că o spun eu sau alt specialist din România, ci pentru că o spun 2.000 de specialiști, 2.000 de experți care au semnat acel document care a fost publicat într-o prestigioasă revistă. Ei nu spun decât că nu avem o altă cale decât această blocare a transmiterii prin măsurile pe care acum le cunoaștem, să facem testări și să depistăm toate persoanele pozitive și să luăm prin anchete epidemiologice măsurile care se impun. Aceasta este calea de urmat și autoritățile singure nu au cum să reușească!", a declarat Emilian Popovici, în  direct la Digi24. 

G Ad:
WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro