EMA ar putea aproba în câteva săptămâni vaccinului anti-COVID de la Novavax
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
EMA ar putea aproba în câteva săptămâni vaccinului anti-COVID de la Novavax  / Foto: Pixabay
EMA ar putea aproba în câteva săptămâni vaccinului anti-COVID de la Novavax / Foto: Pixabay
EMA ar putea lua o decizie cu privire la aprobarea vaccinului anti-COVID de la Novavax „în câteva săptămâni".

Autoritatea de reglementare a medicamentului din Uniunea Europeană ar putea lua o decizie cu privire la aprobarea vaccinului anti-COVID de la Novavax „în câteva săptămâni", dacă datele primite de la producătorul de medicamente sunt suficiente pentru a dovedi eficacitatea serului, transmite Mediafax.

Vaccinul pe bază de proteine, denumit Nuvaxovid, a început să fie evaluat din februarie, a declarat Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), iar astfel de evaluări permit o aprobare rapidă, potrivit Reuters. Dacă va fi aprobat de EMA, vaccinul ar fi al cincilea împotriva coronavirusului din regiune, alăturându-se celor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Aprobarea ar putea veni cu mult înaintea autorizării în Statele Unite, unde Novavax a trebuit să rezolve anumite probleme de fabricație și se așteaptă să depună cererea de aprobare până la sfârșitul anului.

EMA a precizat că două dintre grupurile sale consultative analizează diverse planuri prezentate de Novavax privind gestionarea riscurilor și studiile serului pentru utilizarea la copii.

Vaccinul de la Novavax a primit prima aprobare de utilizare de urgență la începutul acestei luni în Indonezia. Compania a cerut, de asemenea, sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății. Filipine a autorizat miercuri utilizarea de urgență a unei versiuni fabricate de Institutul Serum din India.

Premieră în UE. Viena începe vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 5 ani

Autoritățile din Austria vor să izoleze persoanele nevaccinate, iar Viena începe imunizarea copiilor. Cancelarul austriac a anunţat vineri un plan de izolare la nivel naţional a persoanelor care nu sunt vaccinate sau nu au certificat de anticorpi, iar în Viena va începe vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani, ceea ce reprezintă o premieră în UE, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Această serie de măsuri survine pe fondul înregistrării unui număr record de noi contaminări cu COVID-19. 'Obiectivul este clar: vrem să dăm undă verde unei izolări la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate', a spus Alexander Schallenberg în cadrul unei conferinţe de presă.  Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel