Elon Musk: Vreau să cumpăr Twitter pentru viitorul civilizației, nu pentru bani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Facebook Elon Musk
Foto: Facebook Elon Musk
Elon Musk spune că oferta sa de a cumpăra Twitter este despre „viitorul civilizației”, nu despre bani.

Elon Musk și-a apărat oferta de cumpărare a Twitter joi, spunând, în timpul unui interviu, la o conferință TED, că vede achiziția ca fiind nimic mai puțin decât un punct de cotitură pentru civilizație.

Musk a spus că acordul propus nu este despre economia afacerii Twitter (TWTR), ci despre asigurarea faptului că Twitter rămâne o platformă de încredere pentru democrație – descriindu-și viziunea în termeni caracteristici.

„Aceasta nu este o modalitate de a face bani”, i-a spus Musk șefului TED, Chris Anderson, potrivit CNN. „Simțul meu intuitiv puternic este că a avea o platformă publică, care este maximă de încredere și care să fie incluzivă, este extrem de importantă pentru viitorul civilizației.”

Elon Musk ar vrea să publice codul platformei, în cazul în care va reuși să o achiziționeze

CEO-ul Tesla și SpaceX a criticat ceea ce el a considerat o lipsă de libertate de exprimare pe Twitter și a spus că platforma ar trebui să-și publice algoritmul pentru a crește transparența în deciziile companiei de moderare a conținutului. Aceasta ar reflecta o schimbare majoră în modul în care funcționează Twitter.

„Codul ar trebui să fie pe Github, astfel încât oamenii să poată cerceta prin el și să spună: „Văd o problemă aici”, „Nu sunt de acord cu asta”, ei pot evidenția probleme, sugera modificări”, a spus Musk.

Întrebat cum ar schimba moderarea conținutului de pe Twitter, Musk a explicat că testul său pentru a stabili dacă o platformă aderă la principiile libertății de exprimare este simplu: „Îi este permis cuiva care nu-ți place să spună ceva ce nu-ți place? Dacă acesta este cazul, atunci avem libertatea de exprimare.”

Musk a gândit că, dacă un tweet ar fi deosebit de controversat, poate că compania nu ar trebui să promoveze acel tweet, dar a adăugat: „Cred că vrem să fim foarte reticenți în a șterge lucruri și pur și simplu să fim foarte precauți cu interdicțiile permanente; timeout-urile sunt mai bune”.

Musk a recunoscut că, chiar dacă ar cumpăra compania, tot ar exista erori.

„Cred că toată lumea mă va învinovăți pentru tot”, a spus el. "Dacă achiziționez Twitter și ceva nu merge bine, este vina mea, 100%. Cred că vor fi destul de multe erori."

Întrebat dacă are un plan de rezervă în cazul în care oferta sa de a cumpăra Twitter eșuează, Musk a spus că are „diverse” idei. Dar el a refuzat cu timiditate să detalieze, spunând că oamenii vor trebui să aștepte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel