Elon Musk s-a răzgândit. Condiția în care Tesla va accepta bitcoin pentru achiziția de mașini
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de MichaelWuensch de la Pixabay
Imagine de MichaelWuensch de la Pixabay
Elon Musk s-a răzgândit în ceea ce privește achiziția de mașini Tesla cu bitcoin.

Elon Musk a anunțat, duminică, pe Twitter, că Tesla va relua achiziția de mașini cu bitcoin dacă va exista o confirmare cu privire la faptul că persoanele care minează criptomoneda folosesc în mod rezonabil o energie curată, scrie CNBC.

Practic, Tesla va accepta bitcoin de la cei care minează folosind energie curată.

Miliardarul a scris pe Twitter că 'Tesla a vândut doar 10% din deţinerile sale de bitcoin, pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu uşurinţă, fără să influenţeze piaţa.'

De asemenea, el a explicat că 'atunci când există o confirmare privind utilizarea, rezonabilă (50%) a energiei curate de către mineri, un trend viitor pozitiv, Tesla va relua acceptarea tranzacţiilor în bitcoin'.

Amintim că, în luna mai, Musk anunțase că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziția de automobile. Atunci, miliardarul făcea referire la impactul minării criptomonedei asupra mediului. 

Badea: 'Dar nu știai că minatul poluează?!'

Mircea Badea s-a întrebat, în stilul caracteristic, după ce Elon Musk informa că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziția de autoturisme, cum e posibil ca miliardarul să nu fi știut deja că minatul poluează. (Citește mai mult AICI).

„Dar acum două luni nu știai că minatul poluează?! Sigur că, dacă la un moment dat, cineva se va uita dacă Elon Musk profită de pe urma propriilor declarații... Este amuzant cumva. Repet: Se pot face foarte mulți bani din crypto dacă ești deștept și dacă nu pui botul la propagandă. Foarte mulți investitori pot pierde bani. Băieții deștept pot face foarte mulți bani.”, spunea Mircea Badea.

Tesla a demonstrat cum mașina sa electrică rulează jocul video Cyberpunk 2077

Conform The Verge, chiar dacă o mașină și o consolă sunt două lucruri aparent fără nicio legătură, compania Tesla fondată de Elon Musk le-a îmbinat în noul Model S Plaid. După ce CEO-ul extravagant a spus deja de câteva luni că mașina pe care o comercializează are „nivel de performanță similar cu PlayStation 5”, compania a ieșit la rampă cu o demonstrație.

Cum este posibil acest lucru? Mașina are incorporat un procesor de gaming făcut de AMD, mai precis varianta Ryzen, dar și o placă video separată de la aceeași companie care funcționează cu tehnologia RDNA 2.

Ce a spus Elon Musk despre cea mai nouă mașină a companiei sale

„Niciodată nu a mai existat o mașină care are acest nivel înalt de tehnologie de computare, un sistem de navigație care este la propriu la nivelul unui PlayStation 5”, a transmis Elon Musk, în timpul unei demonstrații de seara trecută. „Este cu adevărat performanță la nivel cu un PlayStation 5... da, poate rula Cyberpunk. Rulează cu 60 cadre pe secundă cele mai noi jocuri video” (Citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel