Data publicării:

Elon Musk plănuiește să dea 45 de milioane de dolari pe lună pentru susținerea lui Donald Trump

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Donald Trump & Elon Musk / sursa foto: Flickr.com
Donald Trump & Elon Musk / sursa foto: Flickr.com
Miliardarul din domeniul tehnologiei va dona o sumă lunară extraordinară unui grup menit să-l ajute pe Trump să câștige alegerile, potrivit unui raport.

Elon Musk a declarat că intenționează să doneze 45 de milioane de dolari pe lună unui Super Pac (Grup specific cu implicări politice ce nu este partid) axat pe alegerea lui Donald Trump, începând cu luna iulie, a raportat Wall Street Journal.

Miliardarul, care l-a susținut pe Trump în urmă cu două zile, a donat deja ceea ce a fost descris ca fiind "o sumă considerabilă" către "America Pac", deși valoarea reală a donației nu va fi făcută publică în dosarele electorale momentan, a raportat Bloomberg.

Rapoartele ambelor instituții de presă cu privire la donațiile lui Musk s-au bazat pe relatările unor persoane anonime familiarizate cu planurile miliardarului, care, cu o avere netă estimată la 252 de miliarde de dolari, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Dacă Musk va continua cu o donație de această amploare, aceasta ar fi "o sumă extraordinară", a relatat Wall Street Journal, citând cea mai mare donație cunoscută până în prezent pentru ciclul electoral 2024 ca fiind suma de 50 de milioane de dolari contribuită la un Super Pac care îl susține pe Trump "de către strănepotul bancherului Thomas Mellon".

"America Pac" a fost deja susținut de unii dintre prietenii și aliații lui Musk din lumea tehnologiei

Până la 30 iunie, Musk nu făcuse nicio donație către Super Pac (grupul de susținere politică), potrivit unei analize a înregistrărilor efectuate de New York Times.

"America Pac" a fost deja susținut de unii dintre prietenii și aliații lui Musk din lumea tehnologiei, a relatat New York Times, inclusiv Joe Lonsdale, care a co-fondat compania de software Palantir împreună cu Peter Thiel, un donator politic major al vicepreședintelui nou numit al lui Trump, senatorul JD Vance din Ohio.

Gemenii Winklevoss, antreprenori în domeniul criptomonedelor care l-au atacat pe Joe Biden pentru că a dus ceea ce ei au numit un război împotriva criptomonedelor prin reglementare, ar fi contribuit, de asemenea, la acest efort, a raportat Wall Street Journal. Ei au salutat campania Trump și au numit-o "pro-Bitcoin, pro-crypto, pro-business" în iunie.

America Pac, lansată în această vară, este concepută pentru a finanța eforturilor robuste ale republicanilor de a ieși la vot în "swing states" (statele care constant oscilează între democrați și republicani), a raportat New York Times.

Musk a declarat în martie că nu va face donații pentru niciunul dintre candidații la președinția SUA, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel