Data actualizării:
Data publicării:

Elon Musk 'nu a fost invitat' la Summitul Internaţional de Investiţii din Marea Britanie

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Miliardarul Elon Musk nu a fost invitat la Summitul Internaţional de Investiţii.

Elon Musk nu a fost invitat la Summitul Internaţional de Investiţii pe care îl găzduieşte guvernul Regatului Unit în octombrie din cauza postărilor sale pe reţelele de socializare în timpul revoltelor de luna trecută, relatează joi dpa și Agerpres.

După ce trei copii au fost ucişi într-un atac cu cuţitul în Southport şi au izbucnit violenţe în Marea Britanie, deţinătorul platformei X a postat afirmaţii, sugerând că un război civil în Marea Britanie era "inevitabil"şi lansând critici la adresa premierului britanic.

Miliardarul Musk nu a fost invitat la summitul din octombrie din cauza postărilor sale pe reţelele sociale în cursul violenţelor din Marea Britanie, a indicat BBC.

Musk a răspuns la un mesaj referitor la faptul că nu a fost invitat la eveniment: "Nu cred că cineva ar trebui să meargă în Marea Britanie unde sunt eliberaţi pedofili condamnaţi şi sunt acuzaţi oameni pentru postări pe reţelele de socializare".

Peste 1.700 de deţinuţi au fost eliberaţi la începutul acestei luni într-un efort al guvernului laburist al prim-ministrului Keir Starmer de a soluţiona problema supraaglomerării din închisorile din Anglia şi Ţara Galilor. Cei care executau pedepse pentru infracţiuni sexuale nu au beneficiat de această măsură.

Premierul Keir Starmer va găzdui Summitul Internaţional de Investiţii pe 14 octombrie - cu două săptămâni înainte de adoptarea bugetului.

Guvernul speră că summitul va atrage sute de directori executivi şi finanţatori şi face parte din eforturile de a demonstra că
Marea Britanie este "deschisă pentru afaceri" după o perioadă de tulburări economice şi politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel