Urmărește emisiunea live
Elon Musk a donat aproape 2 miliarde de dolari din acțiuni Tesla către organizații de caritate
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, spune că a donat anul trecut acțiuni în valoare de aproximativ 1,95 miliarde de dolari către diverse organizații de caritate.

Donația a 11,6 milioane de acțiuni a fost descrisă într-un dosar al  autorităților de reglementare din SUA drept ”un cadou de bună credință”. Dosarul nu a menționat însă destinatarul sau destinatarii donației. Documentul depus la Comisia de Valori Mobiliare din SUA arată că donația a fost făcută în perioada august - decembrie, 2022.

Nu este prima dată când Elon Musk donează acțiunile Tesla unor organizații de caritate. El a donat acțiuni în valoare de aproximativ 5,74 miliarde de dolari în 2021, potrivit unui alt dosar de reglementare în acest domeniu.

La acel moment Musk a scris pe Twitter că plănuiește să doneze 20 de milioane de dolari unor școli și 10 milioane de dolari orașului Brownsville din Texas pentru ”revitalizarea centrului orașului”, potrivit BBC.

Tot miercuri, Elon Musk a spus că speră că până la sfârșitul acestui an va găsi pe cineva care să-l succedă în funcția de director executiv al Twitter.

”Bănuiesc că, probabil, spre sfârșitul acestui an, ar fi un moment bun pentru a găsi pe altcineva care să conducă compania, Cred că ar trebui să fie într-o poziție stabilă. Cred că trebuie să stabilizez organizația și să mă asigur doar că se află într-un loc sănătos din punct de vedere financiar și că foaia de parcurs al produsului este clar stabilită”, a declarat Musk într-o intervenție video la Summitul Guvernului Mondial din Dubai.

Omul de afaceri multimiliardar a cumpărat anul trecut platforma de socializare Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari. Acestă mișcare i-a adus însă critici din partea unor investitori Tesla care au susținut că acesta i-ar fi dedicat prea mult timp, concentrându-se mai mult pe încercarea de a salva Twitter.

În noiembrie, adresându-se la Summitul G20 din Bali, Indonezia, Elon Musk a recunoscut că muncea prea mult în timp ce jongla între responsabilitățile de la Twitter, Tesla și compania de rachete SpaceX.

”Recent, volumul meu de muncă a crescut destul de mult”, a spus Musk. ”Am prea multă treabă, asta e sigur”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel