Elon Musk amenință că renunță la achiziționarea Twitter
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Elon Musk ameninţă că va renunţa la oferta sa de 44 miliarde de dolari pentru achiziţionarea platformei de socializare Twitter Inc, acuzând firma că refuză să-i dea informaţii referitoare la conturile de spam, transmite AP.

Avocaţii Tesla şi directorul general al SpaceX au trimis luni o scrisoare Twitter în care ameninţă că vor renunţa la tranzacţie. Scrisoarea a fost inclusă într-o solicitare transmisă Autorităţii de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC).

În document se arată că Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

Acţiunile Twitter au scăzut cu peste 5%



În urma anunţului, acţiunile Twitter au scăzut cu peste 5% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

În scrisoare, avocaţii susţin că Twitter s-a oferit doar să furnizeze detalii privind metodele de testare ale companiei. Dar ei subliniază că răspunsul "ar echivala cu refuzul de a transmite datele solicitate de Elon Musk". Şeful Tesla vrea datele pentru a face propriile sale verificări a ceea ce el susţine că ar fi metodologiile relaxate ale Twitter.

Pe baza celei mai recente corespondenţe cu Twitter, Musk crede că firma se opune şi zădărniceşte dreptul său la obţinerea de informaţii, conform acordului de fuziune din aprilie, susţin avocaţii.

"Aceasta reprezintă o încălcare flagrantă clară a obligaţiilor Twitter, conform acordului de fuziune din aprilie, iar Elon Musk îşi rezervă toate drepturile rezultând din aceasta, inclusiv dreptul de a nu finaliza tranzacţia şi de a încheia acordul de fuziune", se arată în scrisoare.

Elon Musk s-a exprimat în favoarea curăţării conturilor de spam



Elon Musk s-a exprimat în favoarea curăţării conturilor de spam. Recent, Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi.

Dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Citește și - Lovitură pentru Elon Musk. "Perioada de aşteptare a expirat"

Amintim faptul că Twitter Inc a declarat vineri că perioada de așteptare în conformitate cu legea HSR pentru achiziția în valoare de 44 de miliarde de dolari a firmei de social media de către Elon Musk a expirat. Legea HSR, sau Legea Hart-Scott-Rodino privind îmbunătățirea procedurilor antitrust, impune părților să raporteze tranzacțiile mari atât Comisiei Federale pentru Comerț, cât și Diviziei antitrust a Departamentului de Justiție al SUA, pentru a fi analizate.

Această evoluție survine în contextul în care Musk a declarat luna trecută că tranzacția cu Twitter a fost "suspendată temporar", în timp ce a căutat mai multe informații despre proporția de conturi false de pe platformă.

Musk a asigurat finanțarea pentru tranzacție, care include 33,5 miliarde de dolari prin finanțare prin acțiuni și 13 miliarde de dolari prin împrumuturi împotriva Twitter. Acțiunile Twitter au crescut cu aproximativ 2%, la 40,62 dolari, în tranzacțiile de dinaintea deschiderii pieței.

Elon Musk, îngrijorat de o eventuală recesiune

Directorul general al Tesla, Elon Musk, are un "sentiment foarte prost" în legătură cu economia şi vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă la producătorul de automobile electrice, conform unui e-mail trimis către directori, consultat de Reuters.

Mesajul a venit la două zile după ce cel mai bogat om din lume le-a spus angajaţilor să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania, potrivit Reuters.

Tesla avea aproximativ 100.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021, potrivit datelor sale anuale. Într-un e-mail intitulat "întrerupeţi toate angajările la nivel mondial", Musk a spus că are un "sentiment foarte prost" în legătură cu economia. Citește continuarea AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel