Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor: iată cum trebuie să procedezi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor - iată cum trebuie să procedezi. Sursa - Pexels
Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor - iată cum trebuie să procedezi. Sursa - Pexels
Udați orhideele cu acest elixir și imediat vor apărea tulpini noi, iar frunzele vor deveni mai strălucitoare și cărnoase.

Orhideele sunt flori exotice fragile, care au nevoie de îngrijire atentă și îngrășăminte de calitate. Unul dintre cele mai populare îngrășăminte poate fi preparat cu ușurință acasă. Vorbim despre apă amestecată cu suc de lămâie sau acid citric.

Apa cu lămâie este benefică pentru toate orhideele și va oferi plantelor energie pentru creșterea și înflorire activă.

Cum se prepară apa cu lămâie pentru orhidee

O linguriță de suc de lămâie trebuie diluată într-un litru de apă caldă. Puteți lua și acid citric uscat: 1 gram (mai puțin de jumătate de linguriță) la 1 litru de apă. Nu folosiți apă cu lămâie dacă planta deja înflorește. 

Apa cu lămâie va reînvia rădăcinile plantei și îi va furniza carbohidrații necesari pentru creșterea frunzelor și florilor. 

În plus, sucul de lămâie previne apariția ciupercilor și a mucegaiului pe rădăcini. Dacă udați în mod regulat orhideea în acest fel, atunci planta se va recupera ușor.

Orhideele trebuie udate o dată sau de două ori pe lună cu acest amestec. Deoarece, orhideea este o plantă tropicală, planta nu trebuie udată cu apă rece. Înainte de udare, soluția trebuie încălzită la 30 de grade. 

Arborele banilor va înflori mereu, dacă veți urma aceste sfaturi. Planta atrage prosperitate și succes

Orhideea primește hrană nu doar prin rădăcini, ci și prin frunze. De aceea, este important ca frunzele să fie curate.

O treime dintr-o linguriță de acid citric trebuie diluată într-un litru de apă caldă și amestecată bine. Apoi, cu un tampon de bumbac, înmuiat în soluție, ștergeți fiecare frunză pe ambele părți.  După procedură, planta nu trebuie să stea la soare, altfel se poate arde. Această metodă ajută și la eliminarea prafului de pe frunze, dar și a plăcii albe, care se formează după pulverizarea cu apă plată. 

De asemenea, puteți pulveriza și florile cu soluția de acid citric. Acest lucru se face doar dacă  temperatura aerului din cameră este de cel puțin 24 de grade. Procedura se poate repeta de două ori pe lună.

 

BONUS. Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înflori tot anul: folosește trei produse, pe care planta le iubește

 

Pentru ca  spathiphyllum să înflorească, iar înflorirea să fie lungă și abundentă, trebuie să  fertilizați planta cu trei ingrediente.

Acestea costă câțiva bănuți, dar aduc zeci de beneficii plantei. Spathiphyllum sau crinul păci este o  floare de o frumusețe incredibilă. Unii cred că planta are proprietăți magice: ajută fetele necăsătorite să găsească dragostea adevărată, pe femeile măritate le ajută să mențină fericirea în familie și să aibă urmași. Dacă planta a înflorit, atunci în casă este armonie.

Pentru ca floarea  să înflorească, iar înflorirea să fie lungă și abundentă, trebuie să o fertilizați cu doar trei substanțe.  

Humat de potasiu. Acest îngrășământ se aplică pe la mijlocul iernii. Îngrășământul trebuie diluat conform instrucțiunilor înainte de a-l pune în ghiveci. De asemenea, planta poate fi udată din abundență cu această soluție.

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna

Monofosfatul de potasiu se folosește când apare prima floare. Îngrășământul va satura planta cu potasiu și fosfor, macronutrienți care sunt necesari pentru apariția unui număr mare de flori. 

De asemenea, puteți hrăni planta cu un îngrășământ mineral complex, care conține azot, fosfor, potasiu. Acest remediu va prelungi  înflorirea crinului păcii. Dacă alternați aceste trei îngrășăminte, vă puteți asigura că planta spathiphyllum-ul va înflori pe tot parcursul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel