Elevii şi profesorii din Alba sosiți din Italia, consultați. Decizia medicilor epidemiologi
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Medicii epidemiologi i-au consultat pe elevii și profesorii sosiți cu autocarul din Italia dintr-o zonă cu potențial de gripă și au stabilit unde vor sta în carantină.

Cei 45 de elevi şi cei şase profesori însoţitori din Alba Iulia, reîntorşi duminică seara dintr-o excursie din Italia, au fost consultaţi de medicii epidemiologi care nu au constatat simptome de gripă, a declarat, pentru Agerpres, directorul DSP Bihor, Daniela Rahotă.

"Nu s-a depistat niciun simptom. Copiii au plecat liniştiţi către domiciliile lor. Le-am luat chestionarele, dar ei nici nu au fost în zona aceea periculoasă, au intrat prin provincie, dar nu au intrat în comunele acelea. Au plecat, totul e în regulă", a menţionat Daniela Rahotă.

Autocarul cu cei 51 de pasageri, venind din Italia, zona Veneto, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus, a intrat duminică seara în vama Borş. Pentru a urgenta verificarea lor, DSP Bihor a dublat numărul medicilor epidemiologi din vamă, astfel încât formalităţile şi consultaţiile au fost efectuate de doi medici specialişti.

Potrivit prefectului judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, în cursul serii, în jurul orei 22,00, mai este aşteptat să sosească din Italia un autocar cu adulţi, toţi bihoreni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel