Elevii din Constanța condamnă atitudinea lui Orban
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban Prefectura Bucuresti  Foto: Crișan Andreescu
Ludovic Orban Prefectura Bucuresti Foto: Crișan Andreescu
Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța condamnă reacția premierului Ludovic Orban, referitoare la achiziția dispozitivelor pentru elevi.  

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, în timpul conferinței de presă de la Constanța, de președintele Asociației de Elevi Constanța despre achiziția dispozitivelor pentru elevii din mediile dezavantajate.

Potrivit unui comunicat transmis de AEC, răspunsul premierului a fost „unul sfidător”: „Când va fi nevoie".

Elevii spun că pemierul a refuzat să răspundă clar referitor la momentul când vor ajunge tabletele la elevi, lucru pe care îl consideră „inadmisibil” în contextul în care cursurile au început de două luni, iar numărul cazurilor crește de la o zi la alta.

„În momentul de față accesul la educație nu este asigurat, sute de mii de elevi fiind privați de dreptul la educație. Cu cât dispozitivele ajung mai târziu la elevi cu atât mai greu va fi acest an școlar pentru ei. Riscăm să pierdem încă un semestru pentru că din martie și până acum autoritățile nu și-au făcut treaba. Realizați câți elevi vor abandona, pentru că de jumătate de an nu avut niciun contact cu școala? Ce s-a întâmplat în sala Remus Opreanu a fost o dovadă clară de nepăsare. Cum este posibil ca un lider să nu poată oferi un răspuns clar pentru cei 900.000 de elevi care așteaptă unul?”, a spus Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel