Data publicării:

Elevii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi de municipalitate la Iași

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Peste 50 de de elevi care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au fost premiaţi, joi, de edilul Mihai Chirica, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Primăria Iaşi, aceştia primind coroniţe de flori, diplome, tablete, telefoane mobile şi cărţi din literatura universală.

"Este un moment deosebit de frumos pentru oraşul nostru. Iaşiul are cu ce se mândri. În fiecare an, datorită unui efort consecvent, reuşim să-i aducem în Primărie pe cei care ne fac să ne simţim mândri, adică pe copiii care au muncit de-a lungul anilor de şcoală şi care reuşesc să se urce pe cea mai înaltă treaptă a performanţei. Sunt elevi din Iaşi care au reuşit să ne facă să fim mândri, să-i preţuim, să ne uităm la ei şi să ne vină să-i strângem în braţe. Din păcate, peste 90% dintre cei care fac studii peste hotare nu ar mai dori să se întoarcă acasă. Şi nu din vina lor, ci a noastră. Nu le oferim niciun motiv. De aceea, tinerii de astăzi trebuie să facă o clasă politică de care să fim mândri. Ei trebuie să o făurească şi să încerce să remodeleze România aşa cum li se cuvine. Să facă o Românie mândră şi frumoasă, în care să se simtă de fiecare dată acasă", a spus, în timpul evenimentului, primarul Mihai Chirica.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Genoveva Farcaş, a declarat că, pe lângă cei 35 de elevi de zece de la Evaluarea Naţională şi cei 16 elevi care au obţinut 10 la Bacalaureat, în judeţ sunt 1.130 de absolvenţi de liceu care au luat între 9 şi 9,99 la Bacalaureat. Lor li se adaugă şi 880 de absolvenţi de gimnaziu care au avut medii între 9 şi 9,99.

"Toţi cei care sunt astăzi premiaţi, dar şi colegii voştri care au confirmat performanţe deosebite, ne-au dat o lecţie despre dorinţa de cunoaştere şi informare, despre dorinţa de autodepăşire şi chiar de perfecţiune, despre voinţă şi determinare, echilibru şi sacrificiu. Toate aceste valori în care ei au crezut şi le-au demonstrat cu fiecare examen i-au adus astăzi să ne predea lecţiile perseverenţei şi reuşitei. Le mulţumim pentru această lecţie profundă şi le dorim ca să aibă puterea de a duce mai departe ce au însuşit în şcoala ieşeană şi modul frumos în care s-au format, astfel încât realizările de acum să se regăsească şi mai târziu", a spus Genoveva Farcaş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel