Elena Udrea, poziție opusă lui Traian Băsescu privind Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Candidatul PMP la prezidențiale, Elena Udrea, a anunțat în exclusivitate pentru DCNews că are puncte de vedere opuse cu președintele Traian Băsescu atunci când vine vorba despre subiectele Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist.

Elena Udrea s-a declarat împotriva proiectului Roșia Montană și a exploatării gazelor de șist, precizând că este "mai ecologistă de fel"

"Ce vrei să faceți în cazurile Roșia Montană și a gazelor de șist?", a întrebat-o  jurnalistul Val Vâlcu, la DCNews Live.

Vezi și: Exclusiv: Ce a urmărit Băsescu prin lansarea temei ofițerului acoperit


"Cred că România este datoare să își valorifice resursele pe care le are, dar nu cu orice preț. (...) Eu sunt de felul meu mai ecologistă și spun că la Roșia Montană, spre exemplu, dacă motivul este că trebuie să dăm de muncă oamenilor de acolo, și eu cred că trebuie să dăm de lucru oamenilor din zona Roșia Montană, trebuie să găsim o soluție. Dar ai exploatarea lemnului din care poți crea locuri de muncă, ai turismul din care poți crea locuri de muncă. Câtă vreme există un minim risc de mediu pentru exploatarea de la Roșia Montană prin cianurare, sunt categoric împotriva acestei exploatări. În același timp, guvernarea trebuie să fie responsabilă. (...) Pungeștiul - dacă există un minim risc pentru cetățenii care locuiesc în zona în care se dorește exploatarea gazelor de șist, dacă este un minim risc pentru mediu, sunt categoric împotriva acestei exploatări", a răspuns prezidențiabilul PMP.

"Deci momentan sunteți împotriva RMGC și a gazelor de șist?", a intervenit jurnalistul DCNews.

"Categoric! Cât timp există riscuri pentru mediu, categoric! Dar trebuie să dăm oamenilor alternativa locurilor de muncă", a replicat liderul PMP.

Citește și: Udrea: ”Îmi ia o săptămână să-l dau jos pe Ponta”

"E prima temă în care sunteți în opoziție cu Traian Băsescu, nu v-am mai auzit. Eu nu-mi aduc aminte de alte teme", a continuat Val Vâlcu.

"Ca să vedeți! Eu tot spun că mai am și opinii care nu sunt ca ale preșeintelui", a adăugat Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel