Elena Cristian, nou început la DCBusiness: Acesta era visul meu. Am vrut să devin judecător
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Și-ar fi dorit să devină judecător, ar putea să se facă pilot, dar dragostea pentru presă i-a restabilit priorităţile. La începutul unui nou drum, alături de echipa DCBusiness , jurnalista Elena Cristian a vorbit, într-un interviu pentru DCNews, despre ce au însemnat cei 20 de ani în presa economică şi cum are de gând să ducă mai departe această "moştenire", în proiectul de suflet pe care îl începe.

"Vreau să fie unul dintre cele mai bune portaluri de business. Este un proiect complex, cu multe emisiuni live și evenimente pe zona de business. Avem şi capacitatea profesională şi resursele financiare şi o echipă foarte bună. Facem parte dintr-un grup puternic de presă, care va fi şi mai puternic, şi vom reuşi.

Personal, mi-am dorit să revin la presa de business şi am făcut asta aproape 20 de ani. M-am rupt o perioadă, cât timp am fost redactor şef la Jurnalul Naţional, trei ani şi şase luni, şi mi-am dorit foarte mult să revin.

Când s-a ivit această oportunitate, nu am putut să spun "NU". Acesta era visul meu, să fac presă de business. De aceea sunt atât de optimistă şi sunt convinsă că vom face lucruri minunate", mărturiseşte jurnalista.

Iar de-a lungul carierei, teoria ei a fost confirmată. S-a implicat în mai multe proiecte, în domeniul economic, dar a acceptat şi provocările ce au venit, cu aceeaşi pasiune. Însă, spre orice drum s-ar fi abătut, a revenit la prima dragoste.

"Am lucrat în presa economică, întâi în presa locală din Vrancea, apoi la Adevărul, apoi la Gândul, la Săptămână Financiară şi Financiarul - unde am fost redactor şef adjunct - apoi am făcut Income Magazine, care a fost proiectul meu de suflet. A fost o onoare să conduc Jurnalul Naţional, dar mi-am dorit să fac presă de business, pentru că sunt formată şi am studii pentru asta. Mi se potriveşte cel mai bine.

În copilărie, voiam să devin judecător. De aceea, am făcut şi Facultatea de Drept. Apoi, am făcut şi ASE-ul şi mi s-au schimbat priorităţile. Aceasta a fost unica mea orientare profesională, cu excepţia joburilor pentru susţinerea în facultate, care nu aveau legătură cu jurnalismul. Primul job a fost în presa locală din Focşani, la ziarul Milcovul, tot pe zona economică, apoi la Monitorul de Vrancea.

Dacă ar fi să-mi schimb cariera, cred că mi-ar plăcea să devin pilot, dar nu se mai poate acum. Nu aş mai face ceea ce visam în copilărie: magistratura. Este o meserie nobilă, frumoasă, dar ce se întâmplă acum în acest domeniu este ceva prin care nu aş vrea să trec. Nu m-am gândit să îmi schimb meseria vreodată. Am făcut şi comunicare, o perioadă. Am fost Director de Comunicare la Romtelecom, trei ani. La prima propunere, am revenit în presă, rapid", povesteşte Elena Cristian.

Cât despre satisfacţiile profesionale pe care le-a avut de-a lungul carierei, jurnalista mărturiseşte că proiectele pe care le-a început de la zero, în care s-a implicat cu sufletul, au împlinit-o:

"Toate proiectele au fost minunate, dar - până la DCBusiness - proiectul Income a fost proiectul meu de suflet. Eu am scris primul cuvinţel, eu am ales logo, design, tot. Acum, lucrând la DCBusiness, iar de la zero, încep un nou proiect de suflet. Marele meu noroc în cariera profesională au fost oamenii. Am găsit nişte echipe foarte bune. Singură nu aş fi reuşit niciodată. Dacă nu ai oameni buni cu tine, degeaba încerci să mişti munţii din loc".

Presa din România - prezent şi viitor

"Sunt foarte tristă pentru presa scrisă. Îi văd pe colegii mei cât se chinuie să supravieţuiască. Sigur că nu pot să nu remarc neimplicarea autorităţilor. Sunt țări în care autorităţile susţin presa, fără ca acest lucru să însemne orientare redacţională. A fost lăsată de izbelişte. Nu pot să nu remarc lipsa de reglementare în acest domeniu. Sunt om de presa scrisă şi de online. Iubesc televiziunea, sunt prezentă aproape zilnic în studiourile de televiziune. Dar scrisul este pentru mine important.

Îmi doresc ca presa scrisă să rămână. Avem nevoie să deschidem ziarul. Îmi doresc ca online-ul să se dezvolte, dar să existe reglementare pe această zonă. Sunt site-uri foarte bune, cum sunteţi şi voi, şi sunt site-uri care nu au resurse, dar profitând de acest haos reuşesc să facă nişte lucruri pe care nu ar trebui să le facă. În nebunia asta, ziarist nu eşti de la 8:00 la 16:00. Şi dacă ieşi din tură, tot ziarist rămâi pentru că, dacă vezi ceva pe stradă, în momentul ăla te gandești că este o ştire", a mai spus Elena Cristian.

DCBusiness, ziar online care va conține cele mai importante subiecte din zona economică, abordate de jurnaliști cu experiență, face parte din compania care editează DCNews. În curând, vom anunța numele trustului din care fac parte cele două site-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel