Data publicării:
Elena Cristian (DC Business), descoperire controversată privind măsurile fiscale. Pălărie (USR): Rupere totală de orice formă de realitate / video
Jurnalistul Răzvan Dumitrescu i-a arătat lui Ștefan Pălărie, senator USR, ce a descoperit Elena Cristian, analist DC Business, privind noile măsurile fiscale.
Elena Cristian, analist DC Business, a făcut o observație cheie privind impactul proiectului de lege. Acolo scrie că, la analiza de impact socioeconomic, la secțiunea „impactul asupra mediului de afaceri”, este menționat „nu este cazul”. Acest lucru poate arată că nu s-a făcut nicio analiză. Sau poate cine a făcut proiectul de lege s-a gândit că măsurile nu au niciun impact asupra mediului de afaceri.
„Cum adică „nu este cazul”? Tot mediul de afaceri este la pământ și tu scrii - în dreptul impactului privind mediul de afaceri - că nu este cazul?! Câtă bătaie de joc?! Puteau să scrie că „nu știu care este impactul”, că nu au calculat, că nu au vorbit cu oamenii de afaceri, dar să scrii că nu este cazul... că nu este niciun impact... este de noaptea minții”, a zis Elena Cristian, analist DC Business.
Ștefan Pălărie, senator USR, invitat la emisiunea „Ce se întâmplă” cu Răzvan Dumitrescu, a comentat acest subiect. Nu i-a venit să creadă că există așa ceva în ceea ce privește măsurile fiscale.
„Are Guvernul acesta legătură cu realitatea? „Nu este cazul”... mă pregătesc să adaug și eu la ce îmi spuneți dumneavoastră... Nu am crezut că pe o foaie de hârtie sau pe un colț de text poate să fie atât de evidentă ruperea totală de orice formă de realitate și de frământurile mediului de afaceri pe care le traversează chiar în această perioadă”, a zis senatorul USR.
„Este o rușine de text acest „nu este cazul” din expunerea de motive privind măsurile fiscale. De ce mai iei măsurile dacă nu au niciun impact?”, a subliniat Ștefan Pălărie.
Ștefan Pălărie a spus că a discutat cu mai mulți oameni de afaceri care i-au zis că nu știu ce să mai facă din cauza măsurilor fiscale.
De asemenea, parlamentarul a zis că măsurile fiscale intră mult prea repede în vigoare: „Măsurile fiscale ar fi trebuit să intre în vigoare măcar în etape diferite, adică unele în 2024, altele în 2025, altele 2026, eventual etapizat, astfel încât mediul de afaceri să se poate pregăti. Nu! Guvernul vrea schimbarea de la 1 octombrie 2023! Mediul de afaceri cinstit își plătește toate taxele la zi, indiferent cât de necinstită este relația statului cu cetățeanul!”
Vedeți aici proiectul de lege - https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/transparenta/proiectlegemasurifiscalbugetare_19092023.pdf
Și expunerea de motive - https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/transparenta/emproiectlegemasurifiscalbugetare_19092023.pdf
Vedeți mai multe aici:
Actul normativ introduce, începând de anul viitor, un impozit minim de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro şi care determină un impozit pe profit mai mic decât impozitul minim pe cifra de afaceri.
Se introduce, de asemenea, un impozit suplimentar pentru bănci, care va fi calculat prin aplicarea unei cote de 1% asupra cifrei de afaceri.
Totodată, va scădea de la 500.000 de euro la 60.000 de euro pragul de încadrare în categoria microîntreprinderilor. Pentru microîntreprinderi proiectul de lege prevede două cote de impozitare, de 1% şi 3%, în funcţie de veniturile realizate şi natura activităţilor desfăşurate. Continuarea o puteți găsi aici - https://www.dcnews.ro/noi-masuri-fiscale-elena-cristian-cum-au-putut-sa-scrie-asa-ceva-este-de-noaptea-mintii-cata-bataie-de-joc_931005.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News