Elena Băsescu: Doar unul din patru tineri are un loc de muncă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Europarlamentarul Elena Băsescu a postat pe Facebook un text în care arată că, în România, doar unul din patru tineri are un loc de muncă. Postarea vine în urma publicării de către INS a datelor referitoare la situația șomajului pe luna august 2013. Mezina președintelui Traian Băsescu nu a uitat să spună că această situație este datorată actualei coaliții de guvernare în fruntea căreia se află Victor Ponta.

[caption id="attachment_371573" align="alignnone" width="640"] Foto: Exprespress[/caption]

"Institutul Naţional de Statistică a prezentat astăzi datele privind şomajul la sfârşitul lunii august 2013. Acestea indică o stagnare la nivelul de 7,5%. Ce nu se spune însă este faptul că şomajul în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani este de 23,3%. Adică de trei ori mai mare decât media naţională.

Mai mult, rata de ocupare în rândurile acestei categorii de vârstă este de 24,3%. Deci, în realitate, mai puţin de unul din patru tineri are un loc de muncă.

În condiţiile acestea, se impune o întrebare: când are de gând USL să prezinte planul de cheltuire a celor peste 400 de milioane de euro veniţi de la Uniunea Europeană pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor?

Oare chiar nu-i îngrijorează deloc lipsa de perspective a acestei categorii de vârstă? Oare chiar nu se gândesc că tinerii de astăzi, de care lor nu le pasă, vor fi cei care vor trebui să plătească pensiile celor de 30-50 de ani de azi?

Inconştienţă, numele tău e USL! Nepăsare, numele tău e Ponta!", a scris Elena Băsescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel