Electric Castle, primul festival din România accesibil persoanelor cu deficiențe de auz
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Electric Castle Festival
Electric Castle Festival
Cea de-a șaptea ediție Electric Castle a devenit primul festival din România accesibil și persoanelor cu deficiențe de auz. 

Festivalul Electric Castle și-a deschis porțile pentru iubitorii de muzică și de distracție miercuri, 17 iulie, la Castelul Banffy din Bonţida, județul Cluj, iar printre artiști se numără şi Ellen Biscuit dar şi trupa de indie rock Gang of Youth, care au adus-o pe scenă, alături de ele, pe Amber Galloway Galgow, cea mai cunoscută interpretă de limbaj mimicogestual specializată în interpretarea concertelor.

Aceasta a tradus toate cântecele artiștilor pe parcursul întregului festival. Deși limbajul mimico-gestual folosit în România este diferit de cel din Statele Unite, cunoscuta interpretă a găsit o nouă cale prin care muzica poate fi apreciată de toți cei care își doresc să trăiască un concert live. Amber nu interpretează doar textele muzicii, ci a dezvoltat un limbaj în care descrie vizual intensitatea și varietatea sunetelor, punctând ritmuri diferite de la bass la cele mai înalte frecvențe.

Cea de-a șaptea ediție a festivalului  Electric Castle a devenit primul festival din România accesibil și pentru persoanele  cu deficiențe de auz, care beneficiază atât de intrare gratuită, cât și de asistență din partea echipelor de voluntari, la porțile de acces și zona Info Point.

vezi și: Electric Castle 2019. Un patinoar printre surprizele pregătite de organizatori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel