Data publicării:
Ei sunt viitorii lideri PNL: Culise, dezvăluite de președintele elevilor liberali: Nu începi direct intrând în marea politică. ”Suntem singurul partid cu o astfel de organizație activă”
Sunt informații din PNL, de la cei care vor ajunge, în viitor, liderii partidului. Iată ce ne-a spus președintele elevilor liberali.
Andrei Nederi, președintele Clubului Elevilor Liberali, a discutat în cadrul Interviurilor DC News despre organizația pe care o reprezintă (CEL):„Organizația noastră, Clubul Elevilor Liberali, denumirea sa oficială, prescurtat CEL, este o organizația de elevi a Partidului Național Liberal. În momentul de față însumează aproape 700 de membrii în toată țara, în toate localitățile din România. Avem în majoritatea localităților, în multe județe din țara noastră, avem filiale active, organizații performante care desfășoară activități în aceeași echipă cu Tineretul Național Liberal, organizația de tineri a PNL. De altfel, chiar suntem sub coordonarea PNL și a Tineretul Național Liberal. Colegii noștri un pic mai mari se ocupă de tot ce înseamnă organizarea noastră și de funcționarea organizației Clubului Elevilor Liberali.”
Pașii pentru înscrierea în club
„Tânăr prin legislația din România ești până la 35 de ani. Elevii se încadrează în această categorie, astfel de la 14 ani, începând cu clasa a-VIII-a poți să devii membru al Clubul Elevilor Liberali. În cazul elevilor minori, cei între 14 și 18 ani, au nevoie de acordul părinților. Este un document pe care părinții, tutorele sau cei care se ocupă de minorul în cauză, completează acel document, acel acord parental. În baza acelui acord parental și a unei adeziuni semnate de elevul în cauză, de viitorul membru al CEL, poate să devină membru al organizației noastre. Pentru elevii majori care sunt clasa a XII a, în an terminal, nu mai este nevoie de acel acord parental” a explicat Andrei Nederi, președintele Clubului Elevilor Liberali.
Continuitatea în partid și oportunitățile ce pot fi valorificate
Este o opțiune politică care se păstrează pe toată perioada cât ești membru în această organizație. Astfel, exact ca în cazul adeziunii în PNL, acolo doar cei majori pot să fie membrii deplini, îți păstrezi opțiunea până la capăt. Ca să poți să aderi la alt partid trebuie să-ți dai demisia din cel în care ai fost prima dată. Păstrăm aceeași regulă și la CEL. În primul rând, suntem singurul partid în momentul de față care mai are o organizație de elevi activă și funcțională.
Celelalte partide, din păcate, nu mai au astfel de organizații. Mai sunt filiale în țară, dar cu o conducere națională, funcțională, nu mai există la alt partid. În al doilea rând, pot spune că baza pentru o viitoare carieră politică poți să ți-o faci în CEL. Astfel, nu începi direct intrând în marea politică, să-i spun așa, din țara noastră și ai un timp în care poți să înveți, să dobândești cunoștințe și în care poți să observi dacă domeniul pe care ți l-ai ales, partidul pe care ți l-ai ales, ți se potrivesc. Astfel, o perioadă de timp petrecută în CEL, poți să-ți dai seama dacă vrei să continui în PNL. Important este că în cazul acestei organizații politice de elevi ai continuitate. După organizația de elevi poți să o urmezi pe cea de studenți, de tineri și mai apoi la seniori în PNL sau chiar organizația oamenilor de afaceri sau a Femeilor Liberale. Sunt diverse nișe pe care poți să-ți axezi activitatea, astfel că în PNL, considerăm noi, este loc pentru toată lumea” a mai spus Andrei Nederi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News