Data actualizării:
Data publicării:

Ei sunt românii care au murit în accidentul din Italia. Aurora și Georgiana erau în vacanță la Veneția alături de părinții lor

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp

Patru români au murit în accidentul de autocar din Italia.

Patru români, membri ai aceleiași familii, au murit în accidentul tragic din Italia. Aurora și Georgiana, două copile de 8 și 13 ani, mama lor Mihaela, în vârstă de 42 de ani, și tatăl Mircea, în vârstă de 45 de ani, sunt cei patru români care au murit după ce autocarul în care se aflau a căzut de pe un pod, de la 15 metri înălțime, transmite Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Cine sunt victimele accidentului din Veneţia, unde un autobuz s-a răsturnat şi 21 de persoane, printre care 4 români, au murit

Aceștia erau stabiliți de multă vreme în Germania, dar veniseră în vacanță la Veneția și erau cazați la campingul care închiriase autocarul. Bărbatul este din Târgoviște, iar femeia din Pitești. Se pare că părinții celor doi soți nu au aflat încă de tragedie. Doar fratele Mihaelei a fost informat, ieri, de autorități, și ar fi plecat, deja, de urgență, în Italia.  

Tragedia s-a produs după ce autocarul electric, plin cu turiști, a căzut de pe un pod care leagă Veneția de Mestre și a luat foc. În total 21 de oameni au murit, inclusiv doi copii și un adolescent, iar alți 18 oameni au fost răniți. 

VEZI ȘI: Patru români implicaţi în accidentul cu 21 de morţi de marţi seară, de lângă Veneţia. Ciucă anunţă că autorităţile fac demersuri pentru repatriere

Care ar putea fi cauza accidentului

"În această după-amiază se va face autopsia șoferului italian în vârstă de 40 de ani și astfel vom avea date relevante în anchetă, să vedem dacă într-adevăr a fost vorba despre un infarct sau dacă i s-a făcut rău, sau pur simplu a fost o manevră greșită. Aceasta este a doua pistă - o manevră greșită a șoferului. Anchetatorii au închis astăzi din nou zona unde a avut loc accidentul și au pus sechestru pe tot ceea ce se află acolo, asta pentru că există o mare dezbatere în Italia în acest moment, dacă cumva din balustrada respectivei străzi lipsea o bucată.

Se pare că autocarul a scrijelit 50 de metri respectiva balustradă, apoi a căzut în gol fără să rupă balustrada, ci pentru că acolo era o bucată lipsă. Astfel, autocarul ar fi căzut în gol 15 metri din această cauză. Pe de altă parte, am vorbit astăzi cu echipa de psihologi și psihiatri care au vorbit cu rudele românilor decedați în accidentul tragic care a avut loc marți seara la Mestre, îmi spuneau că aceștia sunt îndurerați și trăiesc momente extrem de dificle. Trupurile neînsuflețite ale românilor vor putea fi repatriate abia atunci când procurorii vor confirma că acest lucru este posibil", a relatat Nati Badea, corespondent Antena 3 CNN în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel