Egipt: Conductă de gaz sabotată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
conductă gaze
conductă gaze

Un grup de sabotori au aruncat în aer, luni, o conductă care transportă gaze din Egipt spre Israel şi Iordania, fapt ce a forţat o închidere a fluxului de gaz, au declarat surse din cadrul forţelor egiptene de securitate, citate de Explozia a avut loc la o staţie în nordul Peninsulei Sinai, în regiunea de Bir Adu, la 60 km est de Canalul Suez.

Acesta a fost al treilea atac de acest fel, primul fiind începutul lunii februarie la conductele care livreaza gaze naturale în Israel şi Iordania, dar au urmat fabrici de ciment locale şi o staţie de electricitate.

O sursă de securitate a declarat că sabotori erau înarmaţi cu mitraliere şi călătoreau într-un camion mic, dar puternic.

"Nu avem suficiente informaţii încă, dar, în principiu, explozia a avut loc în acelaşi mod ca şi celelalte două explozii pe care le-am suferit deja în acest an", a declarat o altă sursă egipteană.

Conducta de gaze este deţinută de compania de transport de gaz, Gasco, din Egipt, o filială a companiei naţionale de gaze Egas. După explozie conducta a fost închisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel