Efectul uimitor al măștii de față cu cartofi cruzi
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 16 mai 2022, 21:54
WhatsApp
Fotografie creată de Miriam Alonso, de la Pexels
Fotografie creată de Miriam Alonso, de la Pexels
Cartofii sunt o legumă unică din toate punctele de vedere. PopularI nu numai pentru gătit, ci și utilizat pe scară largă în medicina populară și cosmetologie. 

O mască de cartofi cruzi este un remediu eficient pentru ameliorarea umflăturilor, ridurilor și a inflamației. Secretul constă în nutrienți și vitamine, datorită cărora măștile de cartofi au un efect surprinzător de problematic, pielea uscată și moale, potrivit Farm.

Beneficiile cartofilor cruzi 

Tuberculul proaspăt al cartofului conține amidon, aminoacizi și minerale, inclusiv calciu, fosfor, fier, magneziu și potasiu. În plus, conține vitaminele C, E și B, luteină, colină, celină, pectină. Toate aceste oligoelemente fac cartofii atractivi pentru îngrijirea pielii.

Efecte asupra pielii

  • regenerarea și albirea pielii;

  • hidratare și tonifiere instantanee;

  • îndepărtarea edemului și a inflamației;

  • conținut de amidon, care face pielea netedă și suplă;

  • vitamina B normalizează activitatea glandelor sebacee, participă la producerea de colagen și elastină;

  • seleniul întărește apărarea imunitară a pielii;

  • colina tratează microfisurile, combate acneea, post-acneea si punctele negre;

  • vitamina C netezește liniile de expresie.

Masca de față cu cartofi cruzi este compatibilă cu toate tipurile de ten. Îndepărtează perfect petele de vârstă și protejează împotriva razelor ultraviolete. Cartofii luminează pielea întunecată a feței sau a unor zone, ameliorează inflamația acneei și reduce iritația, tonifică și redă elasticitatea pielii și îi conferă un aspect strălucitor.

Cele mai bune rețete de măști de față cu cartofi cruzi 

Masca simplă doar cu cartofi cruzi

Ai nevoie doar de un cartof crud și șervețele de tifon.

Metoda de preparat: Se macină cartofii, preferabili să fie reci de la frigider, pe răzătoare fină. Stoarceți sucul de cartofi. Înmuiați tifon în el, apoi puneți deasupra restul de cartof ras.  Întindeți o compresă pe față (este posibil și pe zona din jurul ochilor). Așteptați 15-20 de minute, apoi clătiți cu apă rece. După procedură, masați cu o cremă hidratantă care conține vitaminele A și E.

A doua opțiune este masca cu cartofi și castraveți 

Legumele spălate și decojite se toacă pe o răzătoare medie sau fină. În sucul obținut se înmoaie tifonul și se întinde sub formă de comprese pe față, gât, decolteu. După 15 minute, masca este îndepărtată, resturile sunt spălate ușor cu apă caldă, fața este ștersă cu un șervețel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?