”Efectul fistic” sau cum să scapi de dependența de ronțăit
Cum vă poate ajuta consumul de fistic să scăpați de dependența de ronțăit.
Dacă vă aflați printre cei cărora le plac nucile, de oricare ar fi ele, însă vă temeți că le veți consuma fără oprire, mai ales dacă vă aflați în fața televizorului, când există riscul să mâncați fără a avea un control asupra cantității
Dacă vreți să vă bucurați de beneficiile nucilor, în mod conștient, cea mai bună opțiune ar putea fi să mâncați fistic.
Această sugestie se bazează pe studii recente realizate de dr. Jim Painter și de mai mulți colegi de la departamentul de Științe ale Familiei și Consumatorului de la Eastern Illinois University.
Constatările lor evidențiază ”Efectul fistic", termen care se referă la ideea că efectuarea unor schimbări simple poate face o mare diferență în ceea ce privește alimentația dumneavoastră.
Privind o grămadă de coji de fistic poate reduce în mod semnificativ numărul de fistic pe care îl mai mâncați.
Sfat pentru o alimentație conștientă
Cumpărați fisticul fără coajă
Într-un studiu, cercetătorii au constatat că subiecții cărora li s-au oferit fistic în coajă au consumat în medie 125 de calorii.
În condiția a doua, subiecții cărora li s-au oferit fisticul scos din coajă au consumat în medie 211 calorii. Acest lucru a constituit o diferență de 86 de calorii.
Ceea ce este interesant este faptul că participanții au evaluat aceeași sațietate și satisfacție, în ciuda faptului că un grup a mâncat mai mult.
Astfel, dacă cumpărați pur și simplu fisticul în coajă, vă va ajuta să îl consumați cu mai multă atenție.
De ce? Pentru că este nevoie de timp pentru a scoate fisticul din coajă.
Salvați cojile
Într-un alt studiu realizat de Departamentul de Științe ale Familiei și Consumatorilor de la Eastern Illinois University, subiecții care au păstrat cojile la vedere față de cei care le-au aruncat au consumat în medie 216 calorii.
În condiția a doua, când cojile au fost aruncate, subiecții au consumat în medie 264 de calorii, o diferență de 48 de calorii.
Păstrarea unor indicii vizuale a ceea ce mâncați vă ajută să fiți conștienți și mai conștienți de cât de mult mâncați.
În timp ce acest lucru se aplică fisticului, principiul este aplicabil și la multe alte alimente, precum biscuiților sau ciocolatelor.
Este foarte ușor și normal să uitați ceea ce ați consumat atunci când aveți multe lucruri de reținut, scrie Psychology Today.
Citește și: Biscuiţi fragezi de casă, reţeta "furată" din caietul bunicii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News