Efectul consumului de ardei iute asupra bărbaților
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Îți place picant? Vă puteți lăuda cu un nivel deosebit de ridicat de testosteron. Cel puțin conform unui nou studiu francez. Iată care este efectul consumului de ardei iute asupra bărbaților.

Dacă nu ești unul dintre acei bărbați care condimentează aproape fiecare fel de mâncare cu pulbere sau sosuri iuți, ar trebui să începi să o faci. Iată de ce!

Potrivit unui studiu al Universității din Grenoble (Franța) există o corelație între preferința unui bărbat pentru alimente picante și nivelul său de testosteron - hormonul care reglează comportamentul sexual masculin, legat de trăsături de caracter precum agresivitatea și tendința de risc, scrie Focus.

Echipa de cercetători a pus 114 bărbați cu vârste între 18 și 44 de ani în fața unui platou cu piure de cartofi fără sos. 

Voluntarilor li s-a oferit ocazia sa o aromatizeze după gust, cu sare și sos iute. La sfârșitul mesei, subiecții trebuiau să furnizeze o probă de salivă: cei care au abundat în sosul iute s-au dovedit a avea niveluri mai mari de testosteron decât ceilalți participanți. Descoperirile au fost publicate în revista Physiology and Behavior.

Legătura dintre preferința pentru capsaicină (ingredientul activ care face ardeiul iute) și nivelurile crescute de testosteron a devenit clară.

Practic, ceea ce reiese din studiu,  bărbații care iubesc mâncărurile condimentate ar putea avea un nivel mai ridicat de testosteron și, prin urmare, ar putea fi niște indivizi de o deosebită masculinitae.

Testosteronul

La bărbați, testosteronul este responsabil pentru dezvoltarea organelor sexuale și a caracteristicilor sexuale secundare, cum ar fi barba, părul, timbrul vocii și mușchii. 

La bărbații adulți, nivelul de testosteron joacă un rol foarte important în ceea ce privește sexualitatea, sistemul muscular, vitalitatea și sănătatea bună, precum și protecția împotriva bolilor metabolice precum hipertensiunea arterială și diabetul zaharat și, conform studiilor recente, și împotriva depresiei. Testosteronul reglează, de asemenea, dorința, erecția și satisfacția sexuală.

Alimentele picante pot îmbunătăți vasodilatația, ceea ce înseamnă că ajută la lărgirea vaselor de sânge, permițând sângelui să ajungă cu ușurință chiar și în suburbii. 

ATENȚIE însă la doze: este suficientă o mică diferență pentru a transforma o noapte de pasiune într-o noapte de pasiune la baie, cu arsuri la stomac și diaree.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel