Efectele încălzirii globale. Zeci de orașe ar putea fi ÎNGHIȚITE de ape
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 21 aug 2020, 11:42
WhatsApp
Groenlanda1
Groenlanda1
Calota de gheață a Groelandei se topește cu o viteză uimitoare. Zeci de orașe ar putea fi înghițite de apele mărilor și oceanelor.   

Cercetătorii sunt foarte îngrijorați din cauza topirii accelerate a calotei de gheață din Groenlanda, scrie Digi24, citând CNN. În urma ultimelor măsurători s-a constatat că pe parcursul anului trecut topirea gheții a fost mult mai rapidă decât în orice alt an.

Într-un studiu publicat în jurnalul științific „Communications Earth and Environment”, se arată că în 2019, calota de gheață a Groenlandei a pierdut 532 de miliarde de tone de gheață,. Prin comparație, între 2003 și 2016, cantitatea de gheață topită în medie, anual, a fost de 255 de miliarde de tone.

„Avem încă un record documentat pentru gheață topită în Groenlanda. Acest lucru ne arată că există un dezechilibru al calotei de gheață, iar pierderile extreme vor continua”, spune Ingo Sasgen, glaciolog la Institutul Alfred Wegener pentru cercetări marine și polare și co-autorul studiului.

Astfel, potrivit cercetătorilor, în următorii 30 de ani mai multe state americane de coastă, orașe precum Londra, Shanghai sau Hong Kong, ar putea să ajungă sub ape din cauza creșterii nivelului mării.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?