Efectele distructive ale zahărului asupra pielii - cum îți poate schimba înfățișarea?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Dieta necorespunzătoare nu numai că duce la diabet sau la niveluri ridicate de colesterol, ci îți afectează pielea în mai multe moduri. Iată cât de mult îți poate fi afectată pielea de zahăr.  

Dieta necorespunzătoare nu numai că duce la diabet sau la niveluri ridicate de colesterol, ci îți afectează pielea în mai multe moduri. Iată cât de mult îți poate fi afectată pielea de zahăr, scrie Hindustan Times.

Problemele de piele nu sunt cauzate doar de alergii, vreme sau boli. Nutriția îți afectează în mare măsură pielea și, prin urmare, aspectul tău. Cu cât mănânci mai sănătos, cu atât vei arăta mai bine și vei avea nevoie de mai puțin machiaj pentru a-ți ascunde imperfecțiunile. 

În timp ce consumul de alimente bogate în nutrienți, bogate în vitamine, minerale și proteine poate face minuni pentru pielea ta și o poate face strălucitoare, consumul de alimente excesiv de zaharoase poate face opusul. 

Mâncarea excesivă de alimente încărcate cu zahăr poate provoca inflamații și acnee sau piele deteriorată.

Consumul de legume proaspete, fructe, apă de cocos, pește, citrice, spanac, nuci și semințe sau fructe de mare poate contribui, de asemenea, la o piele sănătoasă.

Nutriționistul Nmami Agarwal explică cum excesul de zahăr poate dăuna pielii.


Inflamație și acnee

Consumul de cantități mari de zahăr poate determina o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la o creștere a producției de insulină. Nivelurile crescute de insulină pot stimula glandele sebacee să producă mai mult sebum. Acest exces de sebum poate contribui la apariția pielii grase și a porilor potențial înfundați, crescând probabilitatea apariției acneei sau a pielii obosite.

Riduri

Zahărul poate promova un proces numit glicație, în care moleculele de zahăr se atașează de fibrele de colagen și elastină din piele, făcând-o mai puțin rezistentă și mai predispusă la riduri și provocând îmbătrânirea prematură. Formarea glicației avansate (AGE) e direct legată de creșterea insulinei. Astfel pot fi deteriorate fibrele de colagen și elastină, ceea ce duce la pierderea elasticității pielii și creșterea ridurilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel