Șefa FMI, cercetată într-un dosar de fraudă. Demisionează?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Christine Lagarde
Christine Lagarde
Șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a declarat că este cercetată pentru neglijență într-un dosar de fraudă, dar că nu a fost pusă sub acuzare. 

Lagarde este investigată în așa-numita afacere "Tapie". În iulie 2008, un arbitraj i-a acordat 403 milioane de euro lui Bernand Tapie pentru a regla un litigiu cu Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas. Justiția franceză cercetează rolul pe care demnitarii lui Nicolas Sarkozy l-ar fi avut în arbitrajul care a decis ca statul francez să-i plătească acea sumă colosală lui Tapie. Christine Lagarde ocupa la acea vreme funcția de ministru al Economiei. Ea este acuzată că a facilitat plata despăgubirilor plătite de statul francez lui Tapie.

Directorul general al FMI a declarat pentru AFP că nu intenționează să demisioneze. "Mă voi întoarce în această după-amiază la Washington să lucrez", a spus Lagarde.

Lagarde a respins constant toate acuzațiile.

"Este extrem de combativă", a declarat un apropiat al șefei FMI pentru Reuters, conform Le Figaro. "Ea consideră că această decizie este total nefondată și și-a însărcinat avocatul să o atace pe toate căile".

Lagarde a fost audiată marți pentru a patra oară de către o curte specială din Paris care cercetează activitatea miniștrilor.

Fabuloasa afacere Tapie l-ar putea distruge pe Sarkozy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel