Educație pentru Viață, program pentru mii de elevi din Sectorul 1
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în unanimitate, în ședința de marți, programul "Educație pentru Viață", destinat elevilor din învățământul preuniversitar de stat din ciclul primar și gimnazial. 

Beneficiarii Programului "Educație pentru Viață" vor fi împărțiți în două categorii, în funcție de necesitatea fiecărei unități școlare înscrise în program.

În prima categorie, vor fi înscriși un număr de 2600 de elevi din 18 unități de învățământ preuniversitar de stat. Aceștia vor beneficia după orele de curs de masă caldă, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de asistență de specialitate în realizarea temelor pentru acasă. Activitatea se va derula în fiecare zi, de luni până vineri, după programul obligatoriu de școală, în intervalul orar 12:00 – 17:00.

Costul programului este de 25 de lei/zi/copil și va fi suportat integral de administrația locală a Sectorului 1 din bugetul propriu.

Costul programului suportat de administrația Sectorului 1

În cea de-a doua categorie, vor fi înscriși un număr de 370 de elevi din patru unități de învățământ. Aceștia frecventează școli care dispun de semiinternat și vor beneficia de o masă caldă pe zi. Pentru această categorie, costul programului este de 15 lei/zi/copil și va fi suportat integral de administrația locală.

"Programul «Educație pentru Viață», gratuit pentru părinți, este un gest de normalitate din partea comunității locale și vine în sprijinul elevilor, părinților și dascălilor noștri. Avem și disponibilitatea și resursele financiare pentru a le asigura elevilor o masă caldă și îndrumare din partea unui profesor specializat pentru a-și face temele încă de la școală", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Programul "Educație pentru Viață" este un program complementar activității școlare obligatorii și oferă oportunitatea de învățare formală și nonformală pentru consolidarea competențelor, prin activități educative, recreative și de timp liber.

Vezi si: EXCLUSIV Gara de Nord, mutată. Daniel Tudorache: Zona trebuie redată bucureştenilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel