Data actualizării:
Data publicării:

Eduard Hellvig îl ironizează pe Marcel Ciolacu. ”Problema este că... nu prea se poate”. Comparație cu niște covrigi fără sârmă

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Fostul șef al SRI ironizează ”România ordonată” a lui Marcel Ciolacu. 

Eduard Hellvig consideră că o Românie ordonată, fără a fi coordonată sunt precum covrigii pe sârmă, dar... fără sârmă. De altfel, când se referă la măsurile adoptate pentru economia românească, premierul Marcel Ciolacu vorbește despre o Românie mai ordonată. Ultima referire s-a făcut cu privire la ”păcănele”, dar a mai spus, în trecut, că dorește o ”Românie mai ordonată” în ceea ce privește cheltuielile publice. Spunea că nu vrea înghețarea lor, ci ordonarea lor: ”Nu le îngheţ, le ordonăm. Încercăm să avem o Românie mai ordonată”. 

”Am auzit ieri pe cineva vorbind despre “România ordonată”. Încântat de preocupările carteziene ale vorbitorului, o imagine mi-a apărut brusc în fața ochilor: România ordonată, înălțându-se ca o rachetă la căpătâiul unei abscise plate și cuminți, uitate probabil din prea mult avânt. Problema politică este că fără abscisă (zisă și coordonată), nu se prea poate. România ordonată nu poate produce puncte în spațiu fără o Românie coordonată. Sau, dacă le produce, vor tâșni doar din arbitrariul cuiva. România are nevoie de echilibru, de axe puternice care să îi definească un loc solid în spațiu. România ordonată, fără să fie și coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conținut… dezordonat. Precum niște covrigi fără o sârmă unificatoare” a scris Eduard Hellvig, pe X (fosta Twitter). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel