Economistul şef BNR propune tăierea salariilor bugetarilor. BNR, reacţie. "Se ia în calcul un singur scenariu"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a reacţionat după ce economistul şef al instituţiei a afirmat că o soluţie pentru reducerea deficitului bugetar ar fi tăierea salariilor bugetarilor cu 20 la sută. 

"Nu este o propunere a BNR, era o discuţie legată de modalităţile de reducere a deficitului bugetar, de la 9 la sută cât e acum, la 3 la sută cât va fi nevoie să fie în 2024. Indiferent ce spune economistul şef al BNR, nu se aplică decât dacă există decidenţi care consideră că aceste propuneri merită să fie puse în aplicare. Discuţia este la început, dar ea nu presupune o poziţie fermă într-o direcţie sau alta. În calitate de economist şef, poate vorbi despre aceste probleme, dar nu poate decide pe nicio politică fiscală. 

Chestiunile de politică fiscală nu intră în analiza BNR, ca instituţie. Aşa cum există economişti la nivelul ministerului de Finanţe, la nivelul băncilor, care se exprimă pe politici fiscale, deşi nu au atribuţii de genul ăsta, şi la nivelul BNR există oameni responsabili care se pot pronunţa pe aceste teme. Se ia în calcul un singur scenariu, şi anume o întrebare. Cum reduci deficitul de la 9 la sută la 3 la sută în 3 ani! Asta e întrebarea", a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, la Antena 3. 

VEZI ŞI BNR, LOVITURĂ pentru bugetari. Salarii tăiate cu 20 la sută, program redus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel