Data publicării:

Economii în valută sau lei: În ce monedă ar trebui să-ți păstrezi banii

Autor: Irina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
foto dcnews
foto dcnews

Vrei să stângi bani dar nu stii care e varianta corectă?

În cadrul campaniei „DC Educația Financiară”, Adina Călin, Director al Direcției Produse și Servicii Bancare din CEC Bank, a discutat despre depozite ca o modalitate eficientă de a-ți proteja economiile. 

Economisirea în lei sau valută? 

Poate te-ai întrebat, cel puțin o dată, în ce valută ar fi cel mai bine să îți păstrezi economiile. Adevărul este că nu există un răspuns simplu sau universal la această întrebare. 

Fiecare persoană are propriul „simț”, circumstanțele sale și obiectivele particulare pe care le urmărește. Totuși, Adina Călin, Director al Direcției Produse și Servicii Bancare din CEC Bank, recomandă utilizarea valutei ca metodă de protejare a economiilor, oferind câteva motive bine întemeiate pentru această alegere.  

„Prima sumă (din salariu – n.r.) ar trebui să meargă către zona de economisire, să avem un cont, fie că avem un cont de economii, fie că ne facem un depozit. Din experiența personală, am observat că funcționează mult mai bine să ne facem un depozit în... Citește continuarea pe DCNEWSTV

Citește și: EXCLUSIV  Domeniile profitabile în care putem investi. Prof. Mircea Coșea: Indiferent dacă este criză, război sau cea mai proastă perioadă economică. Ei câștigă foarte bine

Profesorul de economie Mircea Coșea a subliniat care ar fi domeniile în care am putea investi.

L-am contactat pe profesorul de economie Mircea Coșea pentru a ne explica dacă este un moment prielnic să investim și în ce domeniu.

”Investițiile sunt întotdeauna binevenite atunci când ai o idee foarte clară asupra domeniului în care vrei să investești. Indiferent dacă este criză, război sau cea mai proastă perioadă economică pe care o traversezi, sunt domenii favorabile. Există oportunități, iar investițiile în astfel de oportunități sunt foarte binevenite oricând. De exemplu, dacă cineva are informația și flerul afacerilor, poate să se apuce de o afacere, poate să investească acolo unde știe că piața cere și are viitor. Asta nu înseamnă că te apuci să faci avioane F-16 în garajul tău, ci lucruri mici care țin de nevoile fiecăruia dintre noi și pe care marile magazine sau marile rețele nu le pot acorda.

Exemple de oameni care câștigă foarte bine

Anumiți oameni se pot apuca să facă niște culturi de legume sau fructe mai speciale, pe care piața le cere. Sunt exemple de oameni, care câștigă foarte bine, cultivând niște legume, care nu au o mare tradiție în România, precum broccoli, sparanghel. Deci, se pot face investiții. Investiții în alte sectoare este mai greu. Deocamdată piața imobiliară are un boom, prețurile au crescut foarte mult și asta poate să fie atrăgător pentru anumiți oameni care au o anumită stare financiară și pot investească în sectorul imobiliar. Eu nu aș sfătui asta, pentru că este un boom trecător. Piața imobiliară va fi foarte fluctuantă în viitor, nu se știe cum va evolua”, a spus profesorul Mircea Coșea.

”Cu privire la terenuri, este ceva mai special. Anumite terenuri, din anumite zone ale țării, vor avea scăderi importante de preț, respectiv terenurile agricole, pentru că este tot mai clar că multe dintre ele vor avea o producție din ce în ce mai scăzută. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel