Data publicării:

Echipele belgiene care participă în această săptămână în cupele europene nu vor juca în weekend în campionat

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

 Echipele belgiene care participă în această săptămână în cupele europene la fotbal nu vor juca în weekend în campionat, meciurile pe care urmau să le dispute în Pro League fiind amânate la cererea lor, a anunţat luni radioteleviziunea RTBF.

Întâlnirea Royal Antwerp - Gent a fost amânată pentru 21 noiembrie. Antwerp, antrenată de Ladislau Boloni, va juca în play-off-ul Europa League, la fel ca Gent, ce a eliminat-o pe FC Viitorul în turul 2 preliminar al acestei competiţii.

De asemenea, a fost amânat meciul Charleroi - FC Bruges. El va fi reprogramat la o dată ce va fi stabilită ulterior, după dubla manşă dintre FC Bruges şi LASK Linz (Austria) din play-off-ul Ligii Campionilor

"În urma cererilor lui Royal Antwerp, KAA Gent şi FC Bruges de a amâna întâlnirile lor din Jupiler Pro League prevăzute în weekend, ţinând cont de meciurile lor din play-off-ul cupelor europene, de faptul că unii adversari ai lor şi-au amânat meciurile din competiţiile naţionale din weekend şi de importanţa acestor partide pentru coeficientul Belgiei şi reputaţia fotbalului belgian, în urma consultării cu deţinătorii drepturilor, poliţia locală şi aceste cluburi, a fost decisă amânarea meciurilor", a indicat Pro League.

Niels Van Brantegem, un reprezentant al acestei instanţe, a declarat: "Ţinem să precizăm că această amânare a fost acordată doar pentru play-off-ul cupelor europene şi orice altă cerere asemănătoare din partea cluburilor în timpul fazei grupelor nu va fi aprobată."

În play-off-ul Europa League, Antwerp va juca împotriva lui AZ Alkmaar (Olanda), iar Gent va avea ca adversar echipa croată Rijeka.

Belgia este sigură de prezenţa a două cluburi în grupele competiţiilor europene: Genk, echipa lui Ianis Hagi şi Vladimir Screciu, în Liga Campionilor, şi Standard Liege, formaţia lui Denis Drăguş, în Europa League. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel