Echipa masculină de sabie a României, locul 8 la Mondiale
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Echipa masculină de sabie a României, alcătuită de Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Florin Zalomir, a ocupat locul 8, duminică, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta.

Tricolorii au învins Belgia cu 45-29 în primul tur, în optimi au întrecut reprezentativa SUA cu 45-41, dar au cedat în sferturi în faţa Coreei de Sud, cu 34-45.

Coreea de Sud (Bongil Gu, Hansol Ha, Junho Kim şi Sanguk Oh) a cucerit aurul, după 45-44 în finala cu Ungaria (Tamas Decsi, Csanad Gemesi, Andras Szatmari, Aron Szilagyi). Medaliile de bronz au revenit Italiei (Enrico Berre, Luca Curatoli, Aldo Montano, Luigi Samele), care a dispus cu 45-38 de Germania, în finala mică.

Echipa feminină de spadă (Ana-Maria Popescu, Bianca Benea, Amalia Tătăran, Maria Udrea), campioana olimpică en titre, dar în altă componenţă, a ocupat locul 10. România a dispus în şaisprezecimi de Kazahstan, cu 45-37, fiind întrecută în optimi de Coreea de Sud cu 45-42, după care în meciul pentru locurile 9-16 a câştigat în faţa Ungariei cu 45-37, apoi în faţa Germaniei cu 45-30 (locurile 9-12) şi a cedat în faţa Franţei cu 32-45 (locurile 9-10).

China (Sheng Lin, Yiwen Sun, Anqi Xu, Mingye Zhu) a obţinut medaliile de aur prin victoria în finala cu Rusia (Tatiana Andriuşina, Violetta Hrapina, Violetta Kolobova, Liubov Şutova), 29-28, iar Italia (Alice Clerici, Rossella Fiamingo, Federica Isola, Mara Navarria) a luat bronzul, după finala mică împotriva Ucrainei, scor 45-36.

La floretă, echipa feminină a României (Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe) s-a clasat pe locul 29, fiind învinsă în primul tur de Italia cu 43-20.

România, care participă cu 23 de sportivi la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, în perioada 15-23 iulie, a cucerit o singură medalie, prin Bianca Pascu, în proba individuală de sabie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel