Data publicării:

Echipa Esperance Tunis, declarată oficial câştigătoarea Ligii Campionilor Africii

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Echipa Esperance Tunis a fost declarată oficial miercuri câştigătoarea Ligii Campionilor Africii 2019, Confederaţia africană de fotbal (CAF) declarând că adversarii de la Wydad Casablanca au pierdut meciul retur al finalei prin forfait, scrie AFP.

Marocanii au fost sancţionaţi pentru că au părăsit terenul la partida retur, din 31 mai, pentru a protesta împotriva unei decizii a arbitrului, cerând analiză video (însă sistemul VAR nu funcţiona), fiind convinşi că li s-a anulat un gol valabil. După o oră şi jumătate de aşteptare, arbitrul gambian Bakary Gassama a pus capăt jocului, Esperance Tunis fiind declarată câştigătoare.

La finele lunii trecute, Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS) a anulat decizia CAF de rejucare a returului finalei Ligii Campionilor Africii.

Comitetul executiv al CAF nu era competent pentru a lua o astfel de decizie, a precizat atunci TAS. O hotărâre în acest sens ar fi trebuit să aparţină altor organisme din cadrul CAF, după examinarea incidentelor de la meciul de pe 31 mai din Maroc, adăuga instanţa.

Preşedintele CAF, Ahmad Ahmad, anunţa, în context, că instanţa pe care o conduce aştepta decizia TAS pentru a decide soarta finalei Ligii Campionilor Africii.

În tur, la Casablanca, meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar în returul de la Tunis, partida s-a încheiat în minutul 60, la scorul de 1-0 pentru gazde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel