Echipa de salvatori români RO-USAR aflată în Turcia a scos de sub dărâmături o femeie conştientă
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Turcia finalizează construcția de locuințe noi în zona afectată de cutremurul devastator / Foto: Agerpres
Turcia finalizează construcția de locuințe noi în zona afectată de cutremurul devastator / Foto: Agerpres
Echipa RO-USAR deplasată în Turcia a sprijinit, vineri dimineaţa, autorităţile locale pentru scoaterea de sub dărâmături a unei femei, care a fost predată ulterior echipajelor medicale.

'Timp de câteva ore, operaţiunile de salvare au fost continuate de structurile naţionale, cu sprijinul echipei RO-USAR. Astfel, în această dimineaţă, în jurul orei 4,00 (ora locală), echipa de căutare-salvare a României a sprijinit autorităţile locale pentru extragerea unui supravieţuitor (o femeie în vârstă de 55 - 60 ani, conştientă, cooperantă). Persoana a fost predată echipajelor medicale', a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

La ultima misiune alocată, echipa RO-USAR identificase, joi seara, prin căutare tehnică (senzori acustici), posibila prezenţă a unor supravieţuitori.

Din spusele localnicilor, clădirea prăbuşită avea 9 etaje, precizează IGSU. Conform sursei citate, la solicitarea expresă a autorităţilor turce, misiunile modului de căutare-salvare RO-USAR au continuat joi noaptea inclusiv în afara sectorului repartizat echipei.

Vezi și - Miracol în Turcia. O adolescentă a fost scoasă în viață de sub ruine după 80 de ore de la producerea cutremurelor - Foto

Deşi au trecut zile de când zeci de mii de oameni au fost prinși sub dărâmături, există încă persoane care mai sunt salvate.

În Turcia, la peste 80 de ore de la cutremur, Melda Adtas, o adolescentă în vârstă de 16 ani, a fost scoasă în viaţă. Tatăl său îndurerat a izbucnit în lacrimi de bucurie.

”Draga mea, draga mea”, a țipat tatăl, în timp ce salvatorii au scos-o pe Melda din ruinele unei case din Antakya, un oraş din provincia Hatay, una dintre cele mai afectate de cutremur. Vezi continuarea și foto aici!

CITEȘTE ȘI - Cum se simte bebeluşul-miracol Aya, născută sub dărâmături în Siria având cordonul ombilical încă atașat de mama care murise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel