Data publicării:

Echipă de experţi OCDE, misiune în România

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Economie
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României

Reprezentanţii Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului au avut astăzi, la Palatul Victoria, o serie de discuţii cu o echipă de experţi ai Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), cu privire punerea în practică a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.

"Ne bucurăm de o bună colaborare cu OCDE. În cadrul celor mai recente Forumuri Politice de Nivel Înalt pentru dezvoltare durabilă, care au avut loc la New York, am fost parteneri în organizarea a două evenimente conexe. Recent, am lansat împreună şi un Hub global prin care să facilităm schimbul de bune practici între guverne în vederea implementării Agendei 2030. De asemenea, desfăşurăm şi un proiect care ne va ajuta în ceea ce priveşte punerea în practică a Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030", a declarat Laszlo Borbely, consilier de stat, şef al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

În ceea ce priveşte implementarea celor 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă (ODD), delegaţia OCDE s-a axat asupra instrumentelor care să ofere coerenţă politicilor publice. Astfel, experţii organizaţiei vor acorda suport tehnic pentru structura instituţională, integrarea politicilor în liniile Strategiei pentru dezvoltare durabilă, implicarea segmentelor sociale în procesul de luare a deciziilor, dar şi a monitorizării.

Ce a declarat Eugen Teodorovici



Unul dintre principalele subiecte abordate s-a referit la finanţarea pentru implementarea Agendei 2030, experţii OCDE arătându-şi disponibilitatea să ofere expertiza în ceea ce priveşte bugetarea pentru ODD-uri.

De altfel, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat recent la New York că bugetele naţionale vor fi construite ţinând cont de Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă. Întrevederea cu reprezentanţii Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă deschide seria de întâlniri pe care delegaţia OECD le va avea în cadrul misiunii începute astăzi în România, cu reprezentanţi ai mai multor ministere, instituţii publice, dar şi ONG-uri.


Astfel, programul OCDE include întâlniri cu:



- Direcţia Coordonare Politici şi Priorităţi, Departamentul pentru Strategii Guvernamentale - Secretariatul General al Guvernului; Ministerul Mediului; Ministerul Transporturilor; Ministerul Energiei; Ministerul Economiei - luni, 7 octombrie

- Comisia parlamentară pentru buget; Subcomisia parlamentară pentru dezvoltare durabilă; Banca Mondială; Institutul Naţional de Statistică; Curtea de Conturi - marţi, 8 octombrie

- direcţii şi comisii din cadrul Ministerului Finanţelor Publice - miercuri, 9 octombrie

- Ministerul Educaţiei Naţionale; Ministerul Muncii; Ministerul Sănătăţii; Ambasada Sustenabilităţii; mediul academic; societatea civilă - joi, 10 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel